RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Átadták a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat és a ...

Átadták a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat és a Múzeumpedagógiai Életműdíjat

2013. szeptember 30. – A 8. Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitó rendezvényén, Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban, a 11. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón átadták a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat és a Múzeumpedagógiai Életműdíjat.

A 2003-ban alapított Múzeumpedagógiai Nívódíj létrehozásának célja az alapító, a kultúráért felelős minisztérium szándéka szerint az volt, hogy elismerésben részesítse mindazokat az intézményeket, akik kimagasló teljesítményt értek el magas színvonalú és újszerű múzeumpedagógiai programjaikkal és kiadványaikkal.

 

2013-ban a Múzeumpedagógiai Nívódíjat négy múzeum,

 

Elismerő oklevélben két múzeum részesült:

  • a Jakováli Hasszan-dzsámi - Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ múzeumpedagógiai programja,
  • a Gödöllői Városi Múzeum Tündérkert programsorozata és kiadványa.

 

A díjakat Halász János kultúráért felelős államtitkár adta át.

A díjazottakkal illletve a pályázókkal készített interjúk itt olvashatók.

 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum által 2013-ban alapított Múzeumpedagógiai életműdíjat olyan szakemberek elismeréseként adják át, akik több évtizede a múzeumpedagógia területén dolgoznak, és akik saját múzeumi kereteiken túlmutató, kimagasló szakmai eredményeket értek el. Gyakorlati tevékenységük mellett kutatásokat végeznek, publikálnak, előadásokat tartanak, oktatnak, segítik a hazai múzeumpedagógiai szakma módszertani megújítását, és hatásuk jelentős a hazai múzeumi életben.

Az első Múzeumpedagógiai Életműdíjat Dr. Vásárhelyi Tamás vehette át, aki immáron 4 évtizede a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársa, egyetemi adjunktus, az ELTE PPK és az ELTE TTK oktatója.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2019MŐF 2018MŐF 2017
Nemzeti Kulturális Alap