RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Big Draw elismerés a Tiszazugi Földrajzi ...

Big Draw elismerés a Tiszazugi Földrajzi Múzeumnak

 A Múzeumok Őszi Fesztiválja Nagy Rajzolás témaköréhez kapcsolódva 2013 októberében megrendezett "Otthonunk a Tiszazug - Kapcsolódások" című rendezvény a Nagy Rajzolás (Big Draw) programok leginnovatívabb szervezőit díjazó Drawing Inspiration Award angliai szakmai zsűrijének elismerésében részesült.

Big Draw elismerés a Tiszazugi Földrajzi Múzeumnak

A tavaly októberben a Tiszazugi Földrajzi Múzeum által megrendezett esemény ötletgazdája és szervezője, Béres Mária munkatársaival mert nagyot álmodni, és egy igazán innovatív közösségi projektbe belevágni.

A Tiszazugi Földrajzi Múzeum 2200 db biankó kirakót (puzzle) osztott szét a 13 történelmi Tiszazugi település oktatási, művelődési intézményei, alkotó közösségei és civilszervezetei között. A kirakókra a helyi közösségek épített és természeti környezeti értékei kerülhettek fel különféle rajztechnikákkal. A Nagy Rajzolás napján ezek a részletek végül összekapcsolódtak, hogy megjelenítsék a Tiszazugi Kistáj összefogását, erejét. 

Az óriáskirakó összeállításáról készült videófelvétel itt érhető el.

Külön emeli az elismerés értékét, hogy a neves brit szakértőkből álló zsűrinek - Kelly Chorpeningnak (a Camberwell College of Arts, UAL BA képzés kurzusvezetője), Alice Youngnak (a Trinity Guildhall művészeti menedzsere), Kate Masonnak és Sue Grayson Fordnak, a Kampány a Rajzolásért (Campaign for Drawing) mukatársainak - minden eddiginél több pályázat közül kellett kiválasztania, hogy kiket részesít elismerésben.

A 2013-as év Big Draw díjazottjainak ünnepélyes díjátadó gálájára április 28-án került sor Londonban, a Painters’ Hallban.

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2013-ban is koordináló Múzeumi Oktatási és Képzési Központ nevében ezúton is gratulálunk a remek ötlet kivitelezéséhez és a Big Draw zsűrijének elismeréséhez.

A Big Draw szervezői kora tavasszal nyilvánosságra hozták a 2014-es évi kampány  időpontját és központi témáját is. A "Draw the World" azaz Rajzold meg a Világot! mottó jegyében azt szorgalmazzák, hogy a programszervezők a közvetlen környezetben rejlő lehetőségeket felfedező és a jövőbeli fenntarthatóság gondolatát feldolgozó rajzolós progamokat tervezzenek és rendezzenek 2014 október 1. és november 2. között.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2019MŐF 2018MŐF 2017
Nemzeti Kulturális Alap