RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Budapesti programajánló (november 5-11.)

Budapesti programajánló (november 5-11.)

Lassan véget ér a Múzeumok Őszi Fesztiválja, de még az utolsó hét is sok izgalmas programot tartogat. Fedezze fel Aquincum és az ókori Róma kulturális örökségét, a Budai Vár zsidó emlékeit, vagy vegyen részt egy felejthetetlen kalandban és fejtse meg az élet legnagyobb rejtélyét a Természettudományi Múzeum szabaduló szobájában.

 

AQUINCUM ÚTRA KEL!

Milyen volt a szépségápolás és a viselet az ókori Rómában? Mit és hogyan ettek a római polgárok? Milyen játékokat játszottak a gyerekek Aquincumban? Milyen volt a vallási élet, milyenek voltak az ünnepek, jeles napok a rómaiak életében? Az utazó múzeumi foglalkozáson az általános iskolás és gimnazista diákok elmélyülhetnek a római korban, új ismeretekre tehetnek szert a rómaiak kulturális örökségében, és felfedezhetik a főváros római kori örökségét.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=494

 

MÚZEUMI SZABADULÓSZOBÁK – LAKATOK, CSONTOK, ŐSLÉNYEK, KOPORSÓK, BOGARAK, IDŐUTAZÁS

Legyél te is kutató! Repülj vissza az időben, olvass, vizsgálódj, és fejtsd meg az élet talán legnagyobb rejtélyét, hogy a világ egyik legelismertebb tudósa lehess! Ha pedig igazi hősalkat vagy, térj be a kriptába, és szabadítsd ki a tetszhalottat! A Természettudományi Múzeum szabadulószobái Téged is várnak egy felejthetetlen kalandra!

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=368

 

TÁSKAMÚZEUM

Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum többféle múzeumpedagógiai órát is kínál általános- és középiskolásoknak. A diákok megtudhatják, hogyan tanultak/tanítottak szüleink, nagyszüleink, dédszüleink, és megismerhetik az iskolai írásoktatás, a jutalmazás és a büntetés történetét. Foglalkoznak a fénytan és az optika 19. századi szemléltetésével és a régi pénzek szerepével a történelemoktatásban.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=599

 

KÖZÉPKORI ZSIDÓ EMLÉKEK NYOMÁBAN A BUDAI VÁRBAN ÉS A VÁR ALATT

Tudta, hogy a IV. Béla alapította, soknemzetiségű királyi város kapujánál mintegy 800 évvel ezelőtt – a Mátyás templom elődjével kb. egyidős – zsinagóga állt? És azt, hogy 200 évvel később újabb is épült a budai várban, melynek az előbbivel közös sorsa a láthatatlanság? A Budapesti Történeti Múzeum és a Szembenézés Alapítvány közös sétáján láthatóvá válik a láthatatlan, és az érdeklődők megismerhetik a Budai Vár zsidó emlékeit.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=270

A Természettudományi Múzeumban
Táskamúzeum az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumtól

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap