RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Egy újabb rejtélyekkel teli hét (október ...

Egy újabb rejtélyekkel teli hét (október 16-22.)

Danubius Mysticus az esztergomi Duna Múzeumban, Középkori szerelem a Nemzeti Múzeumban, Dr. Csont a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában, és még sok minden más. Kalandra fel!

REJTÉLY A DUNA MÚZEUMBAN

Október 21-én izgalmas kalandjátékra hív a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum, közismertebb nevén a Duna Múzeum. A Danubius Mysticus névre keresztelt játék egy 10 állomásból álló fejtörő, mely 1838-ba röpíti vissza a látogatókat. A nagy időutazás során előbb álomképeket gyűjtenek a játékosok, majd lelepleznek egy bűntényt, s közben észrevétlenül sok új ismerettel gyarapodnak.

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös fejlesztésében megvalósuló nagy játékra érdemes mindenkinek benevezni!

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=129

KÖZÉPKORI SZERELEM

Mindent leírtak már, mindent megénekeltek már róla. Nincs új a nap alatt. Vagy mégis? Titkos pillantások, csókok és ölelések. A szerelemről alkotott képünk gyökeres változásokon ment keresztül az évszázadok alatt. Miről álmodott egy ifjú lovag? Mit rejtegetett egy középkori szerelmes hölgy? Hogyan ábrázolták tüzes érzéseiket? A Magyar Nemzeti Múzeumban nincs tabu, mindenre választ kaphatunk. Október 20-án irány a Múzeum körút!

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=349

DR. CSONT A MÚZEUMBAN

Az antropológus munkájáról sokunknak a Dr. Csont című sorozat jut eszébe: csontok, holttestek, boncterem. Az antropológia (embertan) azonban ennél sokkal több, számos tevékenységet, foglalkozást takar. Beszélhetünk biológiai, kulturális, igazságügyi (lásd a már említett sorozatot) filozófiai, teológiai, múzeumi antropológiáról, és még folytathatnánk a sort. Ez utóbbi szorosan kapcsolódik a régészethez.

Vajon hová kerülnek az ásatásokon előkerülő csontvázak és mit tud belőlük megállapítani az antropológus? Nő volt-e vagy férfi, milyen betegségei voltak, jól táplálkozott-e?

Ilyen és hasonló érdekes kérdésekre kaphatjuk meg a választ a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában, ha ellátogatunk oda október 18-án.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=543

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap