RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Válassz vidéki programjaink közül! – diákok ...

Válassz vidéki programjaink közül! – diákok tollából

Ősi törzsek történelmét, ásatási kulisszatitkokat, városfelfedező vetélkedőket, középköri várkirándulásokat és még sok izgalmas programot kínál a Múzeumok Őszi Fesztiválja október második felében!

A programajánló az IKSZ – iskolai közösségi szolgálatos – diákok közreműködésével készült. Fogadják szeretettel!

 IKSZ-es programajánló október végéig  – nem csak diákoknak   IKSZ-es programajánló október végéig  – nem csak diákoknak  IKSZ-es programajánló október végéig  – nem csak diákoknak  IKSZ-es programajánló október végéig  – nem csak diákoknak

GEPIDÁK KORA

Kíváncsi vagy a gepidákra? Érdekel, hogyan teltek a mindennapjaik? Milyen fegyvereket használtak, mit hordtak? – Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatsz Kecskeméten, a Cifrapalotában október 26. és 29. között! Ráadásul korabeli tárgyakat és fegyvereket is készíthetsz! További információkért kattints ide!

ÁSATÁSI KULISSZATITKOK

Érdekel, hogy mit rejt a föld mélye? Kíváncsi vagy, hogyan hozzák fel a leleteket a talaj alól épségben? A kalocsai Viski Károly Múzeum online programján azt is megtudhatod, hogy pontosan hogyan zajlott a múzeum szervezésében végzett ásatás! Részletek itt.

FEDEZD FEL KESZTHELYET!

Látogass el Keszthelyre október 23–án és fedezd fel a város ismert vagy kevésbé ismert műemlékeit egy feladatlappal a kezedben! Regisztrálj most, nehogy lemaradj a programról! További információk: Itt!

A LEJTŐSAKNA TITKAI

Magyarország első bányamúzeumaként jött létre az egykori salgótarjáni József lejtősakna bányarendszere, ahol korábban szorgos kezek vájták a követ! Kíváncsi vagy, hogyan folytak a munkálatok korábban? Netán arra is, hogy hogyan teszik biztonságossá jelenleg a bányajáratokat? Akkor regisztrálj itt, majd látogass el november 11-ig Salgótarjánra!

MÚZEUMI WORKSHOP – az alkotás öröme

Ha szeretsz kreatívkodni, látogass el október 20–án a mosonmagyaróvári Hansági Múzeumba! Ismerkedj meg az agyagozás technikáival, engedd el a fantáziádat és alkoss kedvedre! Regisztrálni itt tudsz! 

EÖTVÖS 150! EPIZÓDOK BÁRÓ EÖTVÖS JÓZSEF ÉLETÉBŐL – SÉTA BUDAPEST BELVÁROSÁBAN

Gyertek és sétáljunk egyet Budapest belvárosában! Sétánk során megismerhetjük Eötvös József életéhez kapcsolódó helyszíneket és tájakat. Ismerjük meg hol lakhatott és miként próbálta segíteni a magyar oktatásügyet. A program időpontjai: 2021. Okt 23. 10:00-12:30

muzeum@opkm.hu

 A TERMÉSZET HARMÓNIÁJA

Te is egy kis mozgásra, és a természet nyújtotta kikapcsolódásra vágysz? Akkor a mátrai gyalogtúra Neked szól! Minden érzékszervedet kényeztetheted, ha részt veszel ezen a gyönyörű, őszi sétán. Geológus és gombaszakértő vezetőknek köszönhetően a Mátra élővilágát is alaposabban megismerheted. Október 23–án vár a Mátra!

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=470

 KÖNYVTÁRTÚRA

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár felfedezésére indulhatunk októberben. Nem csak maga az épület, de a korszerű építészeti, épületgépészeti megoldások is bizonyára lenyűgözik majd a látogatókat. Bejárhatjuk többek között a 19. században épült intézmény egykori főigazgatói lakás termeit, sőt betekinthetünknek az intézmény Műemlékraktárába is, melyet a nagyközönség csak különleges alkalmakkor láthat. A program időpontjai: 2021. Nov 11-ig, hétfőnként 17:00-18:00

Élőzenés kávéházi mozi a Múzeumban

Ilyen sem volt még! Október 22-én Kiskunmajsán a Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény  munkatársai élőzenés kávéházi hangulatot varázsolnak a múzeumban, s közben századfordulós némafilmeket vetítenek az érdeklődő közönségnek. A tematikus filmes blokkok között előadások hangzanak el. A némafilmeket Klebniczki György zongoraművész zongorakísérettel színesíti. A korszak hangulatát viseletbe öltözött helyi színjátszók fogják megeleveníteni.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=401

 AZ OPERETTKIRÁLY

Ki ne hallott volna Hajmási Péterről? Vagy arról, hogy a lányok angyalok? 2021. október 22-én együtt dúdolhatjuk ezeket a dalokat egy könnyed városnéző séta keretén belül, a Balaton fővárosában, Siófokon! Ismerjük meg a híres operettszerző, Kálmán Imre életének fontos helyszíneit, eseményeit és a szerző műveit. Előzetes regisztrációt követően, mindenkit várunk szeretettel!
“Gyerünk, gyerünk, gyerünk, mert gyors az élet”

Az operettkirály - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

További programokért irány a programkereső: http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?type=1

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap