RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Merj alkotni! (október 16-22.)

Merj alkotni! (október 16-22.)

Nem mindennapi alkotó hét várja a kreatív látogatókat október 16-22 között. Ízelítőként néhány program: kollázs és montázstechnikával saját színpadot tervezhetnek a Színháztörténeti Múzeumban, a Gyurkovich-gyűjtemény festményeinek külső-belső enteriőrjeiből ihletet merítve rajzolhatnak, festhetnek a mosonmagyaróvári Cselley-házban, a Beregi Múzeumban pedig többek között az öntőformákkal ismerkedhetnek.

KÉPZELT SZÍNHÁZ TERVEZD MEG A SAJÁT SZÍNPADODAT!

Az Országos Színháztörténeti Múzeum a Kassák 130/50 kiállítássorozatába illeszkedő időszaki tárlatához kapcsolódóan az 1920-as évek színpadtechnikai kísérleteit megidéző múzeumpedagógiai foglalkozásra várja a képzőművészet és színpadi látvány iránt érdeklődő csoportokat – elsősorban az általános és középiskolás korosztályt. A színpadi látvány témaköréhez kapcsolódóan a színpadtechnika terén megújulni vágyó tendenciákkal ismerkedhetnek az alkotni vágyó csoportok. Az avantgárd által kedvelt technikákkal, a kollázzsal és montázstechnikával készítheti el mindenki saját színpadi terveit, makettjeit.

A PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet november 12-ig várja az érdeklődőket.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=326

KINN...BENN... ALKOTÓ HÉT A CSELLEY-HÁZBAN

A mosonmagyaróvári Cselley-ház emeleti kiállítótermeiben található Magyarország egyik legrangosabb képzőművészeti anyaga. A 19. és 20. századi magyar alkotók munkáit felvonultató gyűjtemény dr. Gyurkovich Tibor belgyógyász főorvos – a 2008-ban elhunyt Kossuth-díjas Gyurkovics Tibor költő-író  nagybátyjának – magángyűjteménye. A gyűjteményhez kapcsolódva október 16-20 között alkotóhétre hív a Hansági Múzeum és Sárközi Anikó festőművész, ahol a rajzoláson és festésen túl a Gyurkovich-gyűjtemény festményeinek külső és belső enteriőreivel is megismerkedhetnek az érdeklődők, ezúttal első sorban a 7-12. évfolyamos diákok.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=66

ÖNTŐFORMÁBA HOZUNK – „MUNKÁCSKODÁS” A MÚZEUMBAN

Izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásra várja a diákokat a vásárosnaményi Beregi Múzeum. Vasöntvény-gyűjteményéhez kapcsolódóan számos érdekes kérdésre választ kaphatnak az érdeklődők, például hogy mi az, ami nyáron hideg, télen meleg, hol terem a vas, milyen, amikor folyékony, és hogyan lesz belőle angyal vagy oroszlán. Kiderül az is, hogy melyik ló a legtüzesebb és miért őriznek a múzeum falai között egy több mint 150 éves bogarat...

Október 16-27-e között érdemes felkeresni a Beregi múzeumot.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=750

 

 

Rajzolt, festett társasjáték készül - alkossunk együtt

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap