RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Sajtószoba > Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 - miniszteri ...

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 - miniszteri beköszöntő

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 - miniszteri beköszöntő

Prof. Dr. Kásler Miklós köszöntője
Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2020. szeptember 28. – november 11.

Tisztelt Múzeumkedvelő Közönség!


Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Őszi Fesztiválja a „Távol is közel…” mottó jegyében. A múzeumok feladata, hogy megismertessék velünk múltunkat, hagyományainkat, bemutassanak olyan történelmi és kulturális emlékeket, tudományos mérföldköveket, művészeti alkotásokat, amelyekkel a hétköznapi életben nem találkoznánk, de ismeretük szükséges ahhoz, hogy tudásunk gyarapodjon, a világról alkotott képünk összetettebb legyen, egymáshoz való viszonyunk megváltozzon.

A XXI. századra sok egyéb mellett megváltozott a múzeumok szerepe. feladata is. A mai kiállítások már nem csak vitrinbe zárt tárgyakat mutatnak be, hanem kilépnek az épületek falai közül, és mind a digitális, mind a valós térben járnak körül egy témát, így adva felejthetetlen múzeumi élményt. Különösen fontos ez a fajta szemlélet napjainkban, amikor a világot sújtó járvány miatt megváltozott a mindennapi életünk és sok esetben nincs lehetőség a biztonságos, személyes jelenlétre, azonban a társadalom minden tagjának szüksége van arra a szellemi táplálékra, amellyel a múzeumok szolgálhatnak. A magyar múzeumi szakemberek leleményességének és szakmai elhivatottságának köszönhetően azonban a Múzeumok Őszi Fesztiválja idén is sok szeretettel várja látogatóit, – biztonságos keretek között – a múzeumokban, a szabadtéri programokon és a virtuális térben egyaránt.

Kiterjedt múzeumi hálózatunk lehetővé teszi, hogy az ország minden táján értékes programokban lehessen részünk, emellett pedig számos kiállítás online is elérhető legyen.


Kívánom, hogy a Fesztivál minden látogatója találja meg a számára érdekes programokat, gyarapodjon tudása, és legyen része páratlan múzeumi élményekben.

 

 Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 - miniszteri beköszöntő

 

A 2020-ban Távot is közel... mottóval megrendezésre kerülő Múzeumok Őszi Fesztiválról és az ezévi programtematikákról itt tudhat meg többet.

 

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap