RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > November első hete a divat jegyében

November első hete a divat jegyében

Olyan programokat tekinthetnek meg november első hetében, amiknek központjában a divat áll. Ha mindig is kíváncsi volt, hogyan nézhet ki egy dizájnstúdió, mi adja az ihletet az extravagáns ruhák elkészítésénél, látogasson el a dizájn csütörtökre! Ha a népi hagyományok kedvelője, akkor egy kékfestő divatbemutatón vehet részt, vagy megismerkedhet a bőrműves mesterséggel. Ha pedig ezek közül egyik sem keltette fel az érdeklődését, további programok közül válogathat a Múzeumok Őszi Fesztiválja honlapján.

 

Dizájn csütörtök – műhelylátogatások

Programsorozatot indítanak az Iparművészeti Múzeum munkatársai, melynek keretében velük karöltve fedezhetik fel az érdeklődők Budapest dizájnstúdióit. Első alkalommal az Artista Stúdió showroom-jába tehetnek látogatást. Az extravagáns ruhák és táskák világába nyerhetnek betekintést és megismerhetik, honnan inspirálódnak az alkotók. Az eseményen ruhák felpróbálására, illetve vásárlására is lesz lehetőség. A programra előzetes regisztráció szükséges.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=32

 

Kékfestő generációk – Örökség és újítások (beszélgetés Sárdi János kékfestővel, divatbemutató Fehér Jánosné viseletkészítő munkáiból)

A Magyar Népi Iparművészeti Múzeum programjának célja a kékfestés művészetének népszerűsítése. A hagyományos technikák és anyagok mellett az eseményen egy beszélgetés és egy divatbemutató is megrendezésre kerül. A rendezvény vendégei Sárdi János, a kékfestés mestere és Fehér Jánosné, népi iparművész lesznek. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=183

 

Népi bőrműves mesterség bemutató

A dunaújvárosi Intercisa Múzeum családi napján Sipos Tamás bőrműves, népi iparműves mester alkalmi, múzeumi műhelyében mutatja be mestersége fortélyait és a munkáit. A mesterség bemutató után minden gyermeknek lehetősége lesz egy saját, bőrszálból készült kulcstartó elkészítésére.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=282

 

A Mesterek és alkotók tematika további programjaiból itt válogathat:

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?id=programok_hu&type=1&mid=-&tid=-&datum=43444546474849&kategoria=000001000000&napszak=0111111&page=1

Dizájn csütörtök
Dizájn csütörtök
Kékfestő generációk

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap