RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Programajánló az október 23-i hétvégére

Programajánló az október 23-i hétvégére

Országszerte változatos programokkal készülnek a múzeumok az ünnepi hétvégére.

Programajánló az október 23-i hétvégéreProgramajánló az október 23-i hétvégéreProgramajánló az október 23-i hétvégéreProgramajánló az október 23-i hétvégére

Budapesten izgalmasnak ígérkezik például a Magyar Természettudományi Múzeum Műhelytitkok című programja, a Csavar forradalma a Műszaki Tanulmánytár szervezésében, a Kövekbe zárt örökség a Lapidáriumban (Magyar Nemzeti Múzeum), vagy a Holokauszt Emlékközpont Feltalálók, tudósok, mágusok - magyar találmányok rendezvénye.


A vidéki múzeumok sem maradnak le programjaik gazdagságában a fővárosiakétól. Kedvcsinálóként kiemeljük a levendulás lekvárfőzést, (tihanyi Levendula Ház és Látogatóközpont), hídépítést tejesdobozokból (Szolnoki Galéria), Vasarely stílusában történő alkotást Pécsett, játékos ismerkedést Keszthellyel a Balatoni Múzeum szervezésében, kosárfonás és gyöngyékszer készítést az Algyői Tájházban.


Az 1956-os eseményekre történő emlékezés megjelenik a múzeumoknál is. A szentendrei Skanzenben élő helyszíneken élheti át a látogató, miket érzékelt a vidék lakossága az októberi eseményekből, továbbá ízelítőt kaphat abból, hogyan élt egy hétköznapi család az ötvenes években.

A budapesti Hadtörténeti Múzeum családi napján a különböző családi játékok és bemutatók mellett korabeli haditechnikai eszközök is bemutatásra kerülnek a múzeum Díszudvarán.

A Magyar Nemzeti Múzeumban az 1956 – forradalom a múzeum háza táján; avagy mit jelentett 1956 a múzeum életében program látogatóit az eseményeket itt átélt Dr. Kecskeméti Tibor, a Természettudományi Múzeum címzetes főigazgató-helyettese avatja be abba, hogy mi történt a múzeumban és környékén a forradalom idején.

A budapesti Magyar Olimpiai és Sportmúzeum Rejtély az olimpián! Nyomozás az eltűnt piros-fehér-zöld szalag után című programja a fiatal korosztályt kívánja közelebb hozni az 56-os eseményekhez.

Országszerte számos kiállítás is nyílt a forradalommal kapcsolatosan, ezek közül a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum A mi forradalmunk” plakátkiállítását, a Komáromi Klapka György Múzeum, a Fonyódi Természetvédelmi és Helytörténeti Gyűjtemény, a budapesti Néprajzi Múzeum, a  győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, valamint a Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájának kiállítását ajánljuk a figyelmükbe.

További programok

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap