RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Programajánló - október 19-25.

Programajánló - október 19-25.

Itt van végre az őszi hosszú hétvége, együtt a család, így a Múzeumok Őszi Fesztiválja 4. hetében a múzeumok tartalmas családi programokkal készülnek a remélhetően fokozott érdeklődésre. 


Gyermek és pásztorjátékok hétvégéje

A szentendrei Skanzenben a hosszú hétvégén a vajköpüléstől kezdve a libaőrzésig kipróbálható, hogy 100 évvel ezelőtt milyen feladatokat bíztak rá a gyermekekre a családi gazdaságban. Ráadásul a pásztorok különleges eszközeivel és tudásával, énekeikkel, történeteikkel és meséikkel is közelebbi ismeretséget köthetnek a látogatók.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=597


Az év múzeuma az én múzeumom?

Rajzos családi délutánra invitálja október 24-én szombaton a Bihari Múzeum és Sinka István Városi Könyvtár Berettyóújfaluban a rendszeres múzeumba járókat, hogy rajzban fejezzék ki, mit jelent számukra a Bihari Múzeum. Az alkotásokból összeálló nagy közös kép a múzeum lépcsőházát fogja díszíteni.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=74


Tűzzel-vassal a mesterségek nyomában  

Az ágyúöntő illetve a középkorban valóságos mágusnak tartott kardkovács mesterségbeli tudását lehet közelebbről megismerni a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban október 24-én, szombaton. A múzeum épülete körül található ágyúk történetére és készítési módjára is fény derül. Regisztráció szükséges!

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=132


Vasárnapi séta a Károlyi-palotában

Aki a hosszú hétvége alatt nem mozogta ki magát, annak a Petőfi Irodalmi Múzeum kínál (október 25-én) vasárnap délutánra egy kis testmozgást zenei aláfestéssel Budapest egyik legimpozánsabb belvárosi palotájában: a Károlyi-palota legrejtettebb zugaiba lehet bepillantást nyerni.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=554

 

És ez még nem minden, hiszen a múzeumok számos más programmal is várják a látogatókat országszerte, melyekből itt szemezgethetünk!

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap