RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Valódi és virtuális múzeumi találkozásokSétálj, gyalogolj, bringázz velünk!Múzeumi szünetelőMúzeumi őszbúcsúztató
Általános információk
A kiskunmajsai Helytörténeti Gyűjteményt 1981-ben a helyi Jonatán TSZ kiürült irodaépületében létesítették azzal a céllal, hogy bemutassa a város még fellelhető tárgyi és szellemi hagyatékát, a település és környékének kulturális, néprajzi értékeit. Az intézmény 1997-ben vette fel a kiskunmajsai születésű, kétszeres Kossuth-díjas grafikus és festőművész Konecsni György nevét. 2006-ban új, modern épületbe költözött, melynek állandó kiállítása „Fejezetek Kiskunmajsa történetéből és néprajzából” címet viseli. Elérhetőség Facebookon: https://www.facebook.com/Konecsni-Gy%C3%B6rgy-Helyt%C3%B6rt%C3%A9neti-Gy%C5%B1jtem%C3%A9ny-113062230345783
Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény
Kiskunmajsa
Iskola utca 8-10
E-mail: muzeum@kiskunmajsa.hu
Telefon: +36704378102
www.kiskunmajsa.hu/hirek/muzeum
címke: Konecsni, Kiskunmajsa, gyűjtemény, múzeum, helytörténet, képzőművészet, kézművesség, múzeumpedagógia
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

Kiskunmajsa az Alföld déli részén, Bács-Kiskun megyében elhelyezkedő kisváros. Területe körülbelül 222 km2, lakóinak száma megközelítőleg 12 ezer fő.

Autóval a város Kiskunfélegyházától 22 km-re délre, Szeged-Kiskundorozsmától kb. 33 km-re északnyugatra helyezkedik el. 

Az M5-ös autópályán mind Budapestről, mind Szeged felől jól megközelíthető. Budapest irányából kiskunfélegyházi lehajtónál kell letérni az autópályáról. Szeged irányából a kisteleki lehajtónál is lehetőség van letérni az autópályáról.

A Dunántúlról dunaújvárosi, dunaföldvári, szekszárdi, bajai Duna-hidakon is megközelíthető, a Tisztántúlról pedig a szolnoki, lakitelek-tiszaugi, csongrádi, szegedi hidakon keresztül.
Kiskunmajsa és Kiskunfélegyháza között 2012-ben teljesen felújított és újraaszfaltozott úton biztonságosan és kényelmesen utazhatnak az autósok.

Vonattal a MÁV menetrendje szerint Baja és Kecskemét között közlekedő interrégió vonatokkal lehet eljutni Kiskunmajsára. Budapest és Szeged irányából is Kiskunfélegyházán kell átszállni a Kiskunmajsa irányába közlekedő személyvonatokra.

Busszal a megközelíthető az ország számos településéről induló menetrendszeri busszal. A részletes menetrendekért látogasson el a Menetrendek.hu weboldalra.

A múzeum további programjai
Valódi és virtuális múzeumi találkozások
Valódi és virtuális múzeumi találkozások
A "múlt hangja". Online beszélgetés Fahidi Éva holokauszt túlélővel
Lejárt program
Program helyszíne: Kiskunmajsa
Program típusa: előadás
Regisztráció szükséges!
Nem mindennapos, amikor 76 év távlatából egy történelmi eseményről egy kortárs szemtanú beszél az utókornak. Fahidi Éva holokauszt túlélő 95 évesen is pontosan emlékszik tragikus múltjára. A beszélgetést vezeti: Pap Eliza és Végső István történész
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
„De majd ősszel számadáskor…” Ünnepek és hétköznapok a kiskunsági pásztoroknál
Lejárt program
Program helyszíne: Kiskunmajsa
Program típusa: előadás
Regisztráció szükséges!
Lajkó Gergely néprajzkutató a kiskunsági pásztoréletmódhoz köthető gazdasági és tájhasználati rendszert mutatja be a résztvevőknek. A legeltető állattartás hétköznapi teendői mellett, különféle gazdasági ünnepekről és egyéb közösségi ünnepnapokról is szó esik.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Színes őszi kavalkád a múzeumban
Lejárt program
Program helyszíne: Kiskunmajsa
Program típusa: családi program, gasztronómiai program, időszaki kiállítás, kézműves foglalkozás, koncert, múzeumi foglalkozás, múzeumi nap
Egész napos múzeumi kavalkádunkon mindenki megtalálhatja, ami érdeklődési körének leginkább megfelel: gasztronómia, népzene, néptánc, amatőr festők tárlata, színház, népmese és kézműves foglalkozások várják a hozzánk érkező látogatókat.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
„Írni, festeni, táncolni". Járitz Józsa élete és munkássága
Lejárt program
Program helyszíne: Kiskunmajsa
Program típusa: előadás
Regisztráció szükséges!
A Magyar Festészet Napja alkalmából „Írni, festeni, táncolni..."− Járitz Józsa élete és munkássága címmel Drienyovszki Zsófia művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Grafikai osztályának munkatársa tart előadást. A festőnő alkotásaival Majsának világhírnevet adott.
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Mit üzenhetnek elődeink az elrejtett időkapszulákban? Várostörténeti séta Kiskunmajsán
Lejárt program
Program helyszíne: Kiskunmajsa
Program típusa: családi program, múzeumi nap, városnéző séta, verseny, vetélkedő
Regisztráció szükséges!
Tarts velünk 3-5 fős detektív csapatoddal, hogy közösen, élményszerűen ismerjük meg Kiskunmajsa elfeledett történelmét. A találkozó helyszíne a helytörténeti gyűjtemény, ahonnan feladatlapokkal indulunk a felfedező körútra. A legjobb csapat jutalomban részesül.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Te se maradj otthon! Őszi kalandtábor a Konecsni György Helytörténeti Gyűjteményben
Lejárt program
Program helyszíne: Kiskunmajsa
Program típusa: kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, rendhagyó műhelyfoglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás, tanácsadás régi tárgyak felújításához, tematikus foglalkozás, városnéző séta, vetélkedő
Regisztráció szükséges!
Jó hangulat, közös kalandok! Ne maradj otthon! 2020. október 26-30 között egy élményekben gazdag napközis táborba várjuk az általános iskolás gyermekeket. A népi hangszer készítése mellett a régészek, restaurátorok munkájával is megismerkedhetnek.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2019MŐF 2018MŐF 2017
Nemzeti Kulturális Alap