RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Pincétől a padlásigMúzeumi Őszbúcsúztató
Általános információk
A Georgikon volt Európa elsőként alapított önálló agrár-felsőoktatási intézménye. Az alapító, gróf Tolnai Festetics György a kor legkiválóbb szakembereit hívta meg oktatóként az intézetbe, ahol felsőfokú képzés keretében gazdatiszteket, erdészeket, uradalmi jogászokat, mérnököket, kertészeket, ménesmestereket, földműveseket, lovászokat, gazdaasszonyokat képeztek. A gyakorló és kísérleti gazdálkodás feltételeit tangazdasági major biztosította. A Georgikon major a tanintézet megszűnése után is a korszerű gazdálkodás színtere maradt, 1848-tól 1945-ig a keszthelyi Festetics-uradalom részeként, majd az 1960-as évek végéig termelőszövetkezetként működött. 1970-ben műemlékké nyilvánították, 1972-től kezelését átvette a Mezőgazdasági Múzeum. A major épületei ma gyűjteménytárként és kiállítóterekként funkcionálnak. A négyszintes magtárban tanulmányozhatjuk a Balaton-felvidék borászati- és szőlészeti kultúráját, bepillantást nyerhetünk a cselédek életébe, nyomon követhetjük a keszthelyi agrárszakoktatás fejlődését és megtekinthetjük a gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközeit. Az egykori ököristálló ad otthont a növénytermesztés eszközeinek és gépeinek, a lóistálló pedig az állattenyésztés történtét bemutató kiállításnak. A major újonnan kialakított egysége az Élménygazdaság, amely egy hangulatos bemutatókert, őshonos háziállatokkal, népi játékokkal.
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
Keszthely
Bercsényi utca 65-67.
E-mail: georgikon.major@mmgm.hu
Telefon: 83-311-563
www.elmenygazdasag.hu
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: Georgikon majormúzeum, Keszthely, Múzeum, Kiállítóhely, Élménygazdaság
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

Keszthely központjában (közelében: Helikon Kastélymúzeum, szomszédságában: Spar), a Georgikon utca és Bercsényi Miklós utca találkozásánál, a közlekedési lámpáktól 100 méterre található a múzeum.

A múzeum további programjai
Múzeumi Őszbúcsúztató
Múzeumi Őszbúcsúztató
Majorbéli Őszbúcsúztató
Majorbéli Őszbúcsúztató
Lejárt program
Program helyszíne: Keszthely
Program típusa: családi program, gasztronómiai program, kézműves foglalkozás, koncert, múzeumi nap, tematikus foglalkozás
A Georgikon Majormúzeum szezonzáró programján hagyományőrző foglalkozások segítségével elevenítjük fel a Márton-napi szokásokat. Népi játékok, állatsimogató, libaterelés, új bor és ludas ételek kóstolója, élőzene és vidám tollfosztó várja az érdeklődőket.
Pincétől a padlásig
Pincétől a padlásig
A gabona útja a pincétől a padlásig
A gabona útja a pincétől a padlásig
Lejárt program
Program helyszíne: Keszthely
Program típusa: rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés
Magtárbejárás játékos feladatlap kitöltéssel

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap