RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Általános információk
A Majormúzeum a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár filiáléja, üde színfolt Keszthely város szívében, amely változatos tematikájú kiállításaival és másfél hektáros kerttel rendelkező Élménygazdaságával ideális helyszín rendezvények tartására, valamint tartalmas kikapcsolódáshoz a család minden tagja számára. Kiállítások: - A keszthelyi agrárszakoktatás története - Majorok népe a XVIII-XIX. században, cselédek élete - A növénytermesztés eszközei és gépei - Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken - A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei - Állattenyésztési kiállítások - Kovácsműhely, bognárműhely, kádárműhely - „Őröld meg a gabonád, süsd meg a kenyeret” programhoz kapcsolódó kiállítás A múzeum büszkeségei a magtár boltívei alatt álló, 1910-ben gyártott és ma is működőképes Fowler-féle gőzekék és az összesen 80 darabban készült, ma a világon már csak itt fellelhető, 1924-ben gyártott működőképes Hoffher nyersolajtraktor. Élménygazdaság: A major szabadtéri egysége az Élménygazdaság, amely egy hangulatos bemutatókert, őshonos háziállatokkal, játszópajtával, népi játékokkal, pihenő- és bográcsozó hellyel, szőlőlugassal, kemencés házzal, bérelhető helyszínekkel. A múzeum újonnan átadott egységei a Malomjátszó; egy a kisebbeket csúszdával csábító látványmalom és a régi cselédlakások helyén kialakított kiállítótér, rendezvénytér és foglalkoztató.
Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
Keszthely
Bercsényi utca 65-67.
E-mail: georgikon.major@mmgm.hu
Telefon: 83-311-563
www.elmenygazdasag.hu
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: Georgikon majormúzeum, Keszthely, Múzeum, Kiállítóhely, Élménygazdaság, Majormúzeum, Major, háziállatok, Malomjátszó
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

Keszthely központjában (közelében: Helikon Kastélymúzeum, szomszédságában: Spar), a Georgikon utca és Bercsényi Miklós utca találkozásánál, a közlekedési lámpáktól 100 méterre található a múzeum.

A múzeum további programjai
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Márton napi őszbúcsúztató
Márton napi őszbúcsúztató
Lejárt program
Program helyszíne: Keszthely
Program típusa: családi program, gasztronómiai program, kézműves foglalkozás
A Majormúzeum hagyományos őszi idényzáró rendezvénye a Márton napi őszbúcsúztató.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2020MŐF 2019MŐF 2018
Nemzeti Kulturális Alap