RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakájaÓvodapedagógusok NapjaMúzeumi szünetelő
Általános információk
Egy évtizeddel ezelőtt, 2006 őszén jött létre Debrecenben az ország és a tágabb régió egyik legnagyobb, s alighanem legkorszerűbb modern és kortárs képzőművészeti központja. Aktuális kiállításaink: A szabadság szigete - 2016. november 6-ig GÉM/GAMEkapocs - 2016. december 31-ig
MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
Debrecen
Debrecen, Baltazár tér 1.
E-mail: jelentkezes@modemart.hu
Telefon: 52/525-010
www.modemart.hu
címke: modern és kortárs képzőművészet, finisszázs, szubjektív tárlatvezetések, filmvetítések, zajkert, éjszakai-zseblámpás tárlatvezetés, kortárs zene, kortárs tánc
nyitva tartás
megközelítés

modem.jpgÉppen tíz évvel ezelőtt, 2006 szeptemberében nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a MODEM. A Modern és Kortárs Művészeti Központ Debrecen történelmi belvárosában, az újonnan kialakított Baltazár Dezső téren található. Gyalogosan legkönnyebben a Nagytemplom felől érhető el, a Kossuth tértől 5 percre álló gigantikus éület, amely a Déri Múzeum szomszédságában áll. Személyautóval a Bethlen utca és a Füvészkert utca felől is megközelíthető (az épület alatt mélygarázs található).

A múzeum további programjai
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája
Szerepcsere
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: egyéb, kötetlen beszélgetés, rendhagyó tárlatvezetés
A Déri Múzeummal közösen szervezett múzeumpedagógiai évnyitón, a MODEM egy rendhagyó interaktív tárlatvezetésre és szakmai fórumra várják az érdeklődő pedagógusokat. A „Receptorok” című kiállítás többféle érzékszervet működésbe hozó műalkotásainak példáján a kortárs művészet különböző tantárgyi megfeleltetéseinek formáira és azok alkalmazására ismertetnek meg példákat.
Szakmai programok
Szakmai programok
Élménypedagógia – a tanári inspiráció forrásai
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: egyéb, előadás, kötetlen beszélgetés
Regisztráció szükséges!
Bodóczky István képzőművész, címzetes egyetemi tanár művészetpedagógiai előadásával a kortárs művészet és a korszerű pedagógiai módszerek inspiráló hatásának felfedezésére biztat, hogy a tanítás és tanulás folyamata tanárnak és diáknak egyaránt pozitív élmény lehessen. Az előadást követő szakmai műhelymunkán lehetőség nyílik a felvetések gyakorlati kipróbálására. Motivációs- és képolvasási gyakorlatok, korosztályi megfeleltetések, csoportmunkák szervezése konkrét példákon, a MODEM kiállításain keresztül.
Óvodapedagógusok Napja
Óvodapedagógusok Napja
Mozgass meg!
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: egyéb, kötetlen beszélgetés
Regisztráció szükséges!
A program a kisgyermekekhez igen közelálló mese és a mesét életre keltő, megelevenítő bábok világára épül. A MODEM Blattner Géza bábművészetét bemutató kiállítása lehetővé teszi, hogy az óvodások számára összevont művészetpedagógiai és bábművészeti foglalkozások készüljenek. A pedagógusok megismerhetik ennek módszertanát és bábművészek közreműködésével részt vehetnek bábos gyakorlatokat tartalmazó műhelymunkában.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Ezüstpor
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: családi program
A MODEM gyerekeknek szóló művészetpedagógiai programmal búcsúztatja az őszi szünetet. Bernát András képzőművész kiállításán a művész „ezüstporos, megfagyott gesztusai életre kelnek” és egy mese részévé válnak. Az alkotó nonfiguratív, absztrakt festményeinek struktúrája elősegíti a fantázia szárnyalását és inspirációt nyújt ahhoz, hogy a történetet átszövő játékos feladatok során ne csak a kezünk legyen ezüstporos.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap