RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja „Nyitott ajtó” – pincétől a padlásigA lámpás én vagyok – Tanárok éjszakájaÓvodapedagógusok NapjaIrodalmi találkozások a múzeumbanMesterek és alkotókSétálj, gyalogolj, bringázz velünk! – Irodalmi (cool)túraUtazó Múzeum
Általános információk
A Gróf Esterházy Károly Múzeum két kiállítóhelye a magyarországi kékfestés történetébe, valamint a barokk főúri élet mindennapjaiba enged betekintést. Az 1959-ben alapított múzeum az Esterházy-család grófi ágának kastélyában működik. A múzeum jelentős gyűjteményekkel rendelkezik. Régészeti, néprajzi, történeti, képzőművészeti, numizmatikai valamint dokumentum gyűjteménye összességében mintegy százezer darab műtárgyat tartalmaz. A tárgyi és dokumentációs anyagot szakkönyvtár egészíti ki.
Gróf Esterházy Károly Múzeum
Pápa
Fő tér 1.
E-mail: gekm@papa.hu
Telefon: (06 30) 637 7740; (06 20) 263 1565; (89) 324 242
www.kekfestomuzeum.hu
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: Mese, játék, kincskeresés, családi kaland, kulturchips
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

A városba beérve a fő tér felé a Gróf úti Várkert parkolóban a buszpályaodvarral szemben lehet a személygépkocsit és a buszt letenni. Innen gyalog folytatjuk útunkat az Esterházy-kastély felé, mely a fő téren álló Plébánia Nagytemplom mögött terül el. A temlom mellett balra fordulva a fő tér barokk motívumai bontakoznak ki. Keresztül a téren a Fő utca elvezet minket a Március 15. térre, ahol a Kékfestő Múzeum található.

A múzeum további programjai
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! – Irodalmi (cool)túra
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! – Irodalmi (cool)túra
Bringázz a régésszel
Lejárt program
Program helyszíne: Pápa
Program típusa: családi program, kirándulás
Pápa város környékének régészeti lelőhelyeinek története bontakozik ki a túra során. Az érdeklődők végigjárják a járás legkiemelkedőbb lelőhelyeit, ahol olyan ismeretekre tesznek szert, ami hasznos lehet mindenki számára.
Utazó Múzeum
Utazó Múzeum
Múzeumi Játszótér
Lejárt program
Program helyszíne: Pápa
Program típusa: akadályverseny, családi program, drámapedagógiai foglalkozás, előadás, időszaki kiállítás, kézműves foglalkozás
A múzeum egy nagyszabású kitelepülés keretében bemutatkozik Pápa város barokk fő terén. Az intézmény profiljához kapcsolódó programokkal, foglalkozásokkal, játszóházakkal kincskereséssel örvendeztetjük meg az érdeklődő családokat.
Óvodapedagógusok Napja
Óvodapedagógusok Napja
Mese a múzeumban
Lejárt program
Program helyszíne: Pápa
Program típusa: drámapedagógiai foglalkozás, gasztronómiai program, kézműves foglalkozás, tárlatvezetés, tematikus foglalkozás
A kisgyerekek gazdag fantáziavilágát a játék és a mese tölti ki. A közös beszélgetés során megvitatjuk, hogy a múzeum profiljába tartozó szakmai tartalom milyen mélységben fejleszti, gazdagítja egy kisgyermek személyiségét?
„Nyitott ajtó” – pincétől a padlásig
„Nyitott ajtó” – pincétől a padlásig
Lójárgányos mángorlótól a szárítópadlásig
Lejárt program
Program helyszíne: Pápa
Program típusa: múzeumi nap, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás
A fesztivál keretében lehetőség nyílik az érdeklődőknek kortól és nemtől függetlenül, hogy bepillantsanak a múzeum látogatóktól elzárt területeire. A múzeumi kulisszatitkokat ezen a napon megismerhetik kicsik és nagyok.
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája
Rejtélyek és rejtvények
Lejárt program
Program helyszíne: Pápa
Program típusa: múzeumi foglalkozás, rendhagyó műhelyfoglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés
Szeretnénk, ha Pápa város pedagógusai közül minél többen jönnének múzeumunk foglalkozásaira és rendezvényeire. Célunk, hogy a pedagógus megérezze a múzeumi helyszínek varázsát.
Mesterek és alkotók
Mesterek és alkotók
Kékfestés titkai
Lejárt program
Program helyszíne: Pápa
Program típusa: családi program, rendhagyó műhelyfoglalkozás
Hogyan készül a kékfestő kelme? Milyen titkos recepteket használtak egykor a kékfestő mesterek? Mi a „pap”? A rendezvény célja, hogy megismertessük a kékfestést az érdeklődőkkel. Életre kel a kékfestő üzem.
Irodalmi találkozások a múzeumban
Irodalmi találkozások a múzeumban
Commedia dell arte- vidám percek
Lejárt program
Program helyszíne: Pápa
Program típusa: előadás, rendhagyó műhelyfoglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés
A pápai Szó és Kép Színpad társulata mutatkozott be először a Kékfestő Múzeum szárítópadlásán. Az első színházi élményt számos előadás követte, melynek sikere nemcsak az előadók tehetségének köszönhető, hanem a tér különleges atmoszférájának is.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap