RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Múzeumi szünetelő16+ Bátraké a szerencse!
Általános információk
Mi működtette a kastélyok hétköznapjait, kiknek volt köszönhető a pompa, hogy nézett ki a színfalak mögötti világ az arisztokrácia otthonaiban? A gyulai Almásy-kastély erről mesél. Az épületben egykor lakott főurak életének színes világa mellett ugyanis az őket kiszolgáló személyzet mindennapjait is bemutatjuk.A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónakarról, ki fűtötte a kályhákat, hány liter víz fogyott egy nap, ki mosta a grófnő fehérneműit, hogy nézett ki a személyzet napirendje, melykőjüknek mi volt a feladata – és egyáltalán hol, hogyan éltek a cselédek, akik egy grófi család mindennapjait tették láthatatlanul és szinte észrevétlenül kényelmessé?
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
Gyula
Kossuth Lajos u. 15.
E-mail: kastely@gyulakult.hu
Telefon: +36 (66) 650-218
gyulakult.hu ;www.gyulaikastely.hu
nyitva tartás
megközelítés

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Gyula belvárosában, a várral szemben, a Várfürdő szomszédságában található. Budapest felől az M5 autópályán, majd az M44 úton, Szeged és Debrecen felől a 47-es úton, Békéscsabán keresztül érhető el a román határ melletti város.

A múzeum további programjai
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Régimódi játékok az Almásy-kastély parkjában
Régimódi játékok az Almásy-kastély parkjában
Lejárt program
Program helyszíne: Gyula
Program típusa: családi program
Régi játékokkal játszunk az őszi szünetben a kastély teraszán, a kastély előtti parkban. Mivel játszottak a kastélyban lakó grófi gyermekek a századforduló idején? Megmozgatjuk az őszi szünetben kiránduló családokat, hiszen kipróbálhatják, mivel játszottak a kastélyban lakó grófi gyermekek a századforduló idején: a krikettet, a pörgettyűt, a karikázást, társasjátékozhatnak és ügyességi versenyeken is részt vehetnek. A több napon át tartó vidám rendezvény tervezett helyszíne az őszi színekben pompázó kastélypark.
Őszi szélnek bús keserve
Őszi szélnek bús keserve
Lejárt program
Program helyszíne: Gyula
Program típusa: előadás
A gyulai kastély több fontos történelmi esemény színtere vagy részese volt az évszázadok során. A szablyák átadásának helyszíne a források szerint a kastély egyik földszinti szobája volt. Október 6-án ezek mellett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában hallgathatnak érdekességeket a kastélyba érkező vendégek.
16+ Bátraké a szerencse!
16+ Bátraké a szerencse!
Boszorkányos bátorságpróba
Boszorkányos bátorságpróba
Lejárt program
Program helyszíne: Gyula
Program típusa: egyéb
Regisztráció szükséges!
A kastély hűvös pincéjében valódi bátorságpróbán vehetnek részt az érdeklődők. Bátorságukkal és a rejtélyek kibogozásával felmenthetik a boszorkánysággal megvádolt asszonyt. A kastély szabadulószobája az idei Múzeumok Őszi Fesztiváljára a szokottnál is rejtélyesebb és izgalmasabb lesz, 16 éven felülieknek ajánljuk.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2019MŐF 2018MŐF 2017
Nemzeti Kulturális Alap