RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Múzeumi szünetelő
Általános információk
Hogyan éltek a várban a 16. században, kik voltak a várvédők, hogyan rendezkedett be a szandzsák bég? A várakról kialakult képpel szemben a gyulai erődítmény sík terepen áll, s az adottságoknak megfelelően a legkönnyebben hozzáférhető, helyben rendelkezésre álló agyag adta téglából épült. Az elhelyezkedés és az építőanyag ellenére a 16. század második felében Eger és Szigetvár mellett az ország három legerősebb végvárának egyike volt. A valamikori Magyar Királyság egyetlen épen megmaradt síkvidéki gótikus téglavárában 24 kiállító terem mutatja be, hogyan nézett ki a várbörtön, az éléstár, a sütőház, a kovács- és a fazekasműhely. Megtudhatjuk, hogyan rendezkedett be a várúr és a várúrnő, miben különbözött a török szandzsákbég hivatali szobája a magyar várúrétól, vagy milyen fegyverekkel harcoltak az elmúlt évszázadokban.
Gyulai Vár
Gyula
Várkert
E-mail: info@gyulakult.hu
Telefon: 06-66/463-544
gyulakult.hu ; www.gyulavara.hu
Kedvezmények: MÁV-kedvezmény, pedagógus-kedvezmény
nyitva tartás
megközelítés

A Gyulai Vár a belvárosban, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközponttal és a Várfürdővel szemben található. A város Budapest felől az M5 autópályán, majd a 44-es úton, míg Szeged és Debrecen felől a 47-es úton, Békéscsabán keresztül közelíthető meg.

A múzeum további programjai
Gyertyafényes tárlatvezetés
Lejárt program
Program helyszíne: Gyula
Program típusa: rendhagyó tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Mintha nem is ugyanott járnál; engedd, hogy a sötétedést követő arcát is megmutassa a vár! A rendhagyó tárlatvezetés gyulai finomság kóstolásával zárul.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Garantált programok a Gyulai Várban
Garantált programok a Gyulai Várban
Program helyszíne: Gyula
Program típusa: családi program, előadás, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés
A Múzeumok Őszi Fesztiválja alatt szombatonként gazdag programokat kínálunk a Gyulai Várban, mely napokon solymászbemutató, működő kovácsműhely, interaktív tárlatvezetések és hamisíthatatlan középkori hangulat várja a látogatókat.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2020MŐF 2019MŐF 2018
Nemzeti Kulturális Alap