RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja
Általános információk
A XX. század elején épült, szárazkapus parasztpolgár lakóházban kapott helyet a település múltját bemutató, az 1960-as évek óta gyarapodó helytörténeti gyűjtemény. Parasztkonyha és szobaberendezés, népi cserépedények, takácsműhely,1864-ből való patikabútor, a halászat és a kubikosság eszközei, valamint a település hőseinek emlékkiállítása látható a múzeumban. A Keller Lajos Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjteményt 1996-ban Keller Lajos plébánosról nevezték el, aki a XIX. és XX. század fordulóján megírta Mindszent 1700-1900 közötti történetét.
Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ, Helytörténeti Gyűjtemény
Mindszent
Szabadság tér 37. / Köztársaság tér 25.
E-mail: kultura.mindszent@tanet.hu ; kellerkonyvtar@tanet.hu ;
Telefon: 06 62 526 080, 06 30 670 7580
www.kellerkonyvtar.hu
címke: régészet, helyi mesterségek, helytörténet, polgári szoba, életös ház, kemence, patika múzeum, összefogás, tárlatvezetés, múzeumpedagógia
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

A Gyűjtemény, a település központi részén található, a Birkacsárda és az 1938-ban, Rimár József tervei alapján, neobarokk stílusban épült Polgármesteri Hivatal közelében. Megközelíthető gyalogosan, a vasútállomástól kb. 15 perces sétával, a buszállomástól kb. 5 perces sétával. Gépjárművel az épület előtt az utcán van parkolási lehetőség.

A múzeum további programjai

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2019MŐF 2018MŐF 2017
Nemzeti Kulturális Alap