RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum Értékeink újratöltve
Általános információk
Önmagától nyíló-csukódó zsaluk legendájának helyszíne és páratlan gyűjteménye a vidéki polgárság életének. Ez a Gyula belvárosában álló Ladics-ház. Az egykori paraszti életet oly sok épület eleveníti fel, a vidéki polgárságról azonban nagyon kevés emlékünk maradt. Ettől izgalmas a 19. század elején, barokk stílusban, jegyzői lakásként épült földszintes polgárház, amit a Ladics család öt generáción át gyűjtött személyes használati és berendezési tárgyai töltenek meg élettel. Ma a hat szoba berendezései, bútorai, családi portrék mutatják be a 19-20. századi polgári család életmódját, világát.Ismerje meg a helyszínen Borbála asszony történetét is, akiről a városi legenda azt suttogja: nyugtalan lelke rendszeresen visszajár az épületbe!
Ladics-ház
Gyula
Jókai Mór u. 4.
E-mail: info@gyulakult.hu
Telefon: 06-70/310-6722
gyulakult.hu
nyitva tartás
megközelítés
A múzeum további programjai
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Töltsük fel a kamrát!
Lejárt program
Program helyszíne: Gyula
Program típusa: előadás
Ladics Lászlóné Kliment Margit, a gyakorlott háziasszony alig várja, hogy megoszthassa praktikáit a program résztvevőivel. Az ő célja is az, ami a szervezőké: a 21. század embere könnyebben indulhasson el a fenntarthatóság útján. A szobaszínház határait súroló bemutató fókuszában a ház kamrája és az ősszel aktuális munkák állnak.
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Lidérces álmok a Ladics-házban
Lejárt program
Program helyszíne: Gyula
Program típusa: rendhagyó tárlatvezetés
Amint lemegy a nap, a Ladics-ház rejtelmes arcát mutatja, szobáiban még a csend is sejtelmes. Hol egy reccsenés, hol egy nyikorgás teszi hátborzongatóvá a különleges történeteket. A Ladics-ház ezen az estén felfedi előttünk titkait, s ha szerencsénk van, talán még Borbála asszony is tiszteletét teszi a programunkon.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap