RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja
Általános információk
SZŐNYI ISTVÁN (1894-1960) a XX. századi magyar festészet kiemelkedő alakja, 1924-től haláláig élt és alkotott Zebegényben. Művészete itt teljesedett ki, festészetét a varázslatos szépségű táj, a faluban élő emberek ihlették. Műveiben költészetté emelte a hétköznapokat. Egykori lakóháza és műterme 1967-től emlékmúzeum. A ház nem csupán a hagyományos értelemben vett múzeum, A múzeumlátogatóknak abban a ritka élményben lehet részük, hogy, megismerhetik a műhely, a műterem nézőktől egyébként elzárt relikviáit, átérezhetik a hely szellemét. Abban a térben láthatják a képeket, ahol azok a legautentikusabbak: születésük színhelyén. A múzeum állandó kiállításán a mester minden alkotói korszakából látható egy-egy jelentős festmény. Töppek között olyan remekművek, mint a Kerti pad, vagy A falu ősszel.
Szőnyi István Emlékmúzeum
Zebegény
Bartóky u. 7.
E-mail: szonyimuzeum1@gmail.com
Telefon: (27) 620 161
http://www.szonyimuzeum.hu/
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: képzőművészet, emlékmúzeum, kultúra, irodalom, természet, Dunakanyar, festészet, alkotás, múzeum
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

Vonattal

Budapest Nyugati pályaudvarról induló Szobig közlekedő vonattal jutunk el Zebegényig.  A vonalon közlekedő, S70-es jelzésű személyvonat minden állomáson megáll, a Z70-es jelzésű zónázó vonat  pedig Budapest-Nyugati és Vác között nem áll meg, Szobtól minden állomáson megáll.

Az aktuális menetrendről kérjük itt tájékozódjanak.

Autóval

Budapest felől leggyorsabban a M0 autópályáról nyíló M2 úton jutunk el Vácig. Vácnál a körforgalomban Szob felé kell lekanyarodni a 12-es főútra mely végig halad a Duna kanyarulatai mentén jutunk el Zebegénybe.

A múzeum további programjai

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap