RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!Múzeumi Őszbúcsúztató
Az 1910-es évek elején, a Keleti villasoron épült egykori Horváth-kert nevű nyaraló ad otthont a 2012-ben megújult József Attila kiállításnak.
Általános információk
A hazai kulturális terek sorában egyedülálló interaktív múzeum és szolgáltatások. A tárlat a költő életének utolsó időszakát idézi fel, és abból visszatekintve állít emléket az egész életműnek a Petőfi Irodalmi Múzeum anyagából, valamint magántulajdonban lévő dokumentumok, fotók, tárgyak segítségével.
József Attila Emlékház
Balatonszárszó
József Attila utca 7.
E-mail: jaemlekhaz.szarszo@gmail.com
Telefon: (+36 30) 864 9134
www.balatonszarszo.hu
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: József Attila , költészet , interaktív , modern , hanganyagok , látványos , családbarát ,
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

Megközelíthető Siófok felől a 7-es főútról, vagy az M7 autópálya szárszói leágazójáról. Vasútállomástól 1 perc sétányira, távolsági buszmegállótól 10 perc sétányira található, a település központjában. Parkolni közvetlenül az épület előtt az utcán lehet.

GPS 46.8316612243652 | 17.8324279785156 

A múzeum további programjai
Múzeumi Őszbúcsúztató
Múzeumi Őszbúcsúztató
"Várad, Holnap, Ady"
Lejárt program
Program helyszíne: Balatonszárszó
Program típusa: előadás, koncert, tárlatvezetés
Az Ady centenárium évében rendezvényünk a modern magyar irodalom születésének időszakát helyezi fókuszába az Irodalmi Magazin segítségével, melynek 2018-as lapszáma megemlékezik a korabeli Nagyváradról mint gazdasági, kereskedelmi és kulturális központról, továbbá A Holnapról mint irodalmi társaságról és antológiáról, illetve Ady Endréről is. Az összeállítás segíti az egykori esztétikai, kulturális és irodalompolitikai dilemmák megértését, és rávilágít arra, hogyan válhatott a kánon részévé, sőt kultikussá Ady Endre lírája és személye, illetve A Holnap alkotói csoportosulása. Rendezvényünk első napján az Irodalmi Magazin - Ady lapszámát mutatjuk be a szárszói és környékbeli látogatóknak Imre Zoltán, a nagyváradi Városi Múzeum aligazgatójának és Kondor Péter János felelős szerkesztőnek segítségével.
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Koppány-túra
Koppány-túra
Lejárt program
Program helyszíne: Balatonszárszó
Program típusa: családi program, kirándulás, városnéző séta
Városismereti menetleveles túra Balatonszárszó településen és szomszédos településén Szóládon. Balatonszárszó nevének eredetét kutathatják az érdeklődők menetlevéllel, 10 állomáson keresztül, hogy a végén felfedezzék a település rejtett szépségeit, kulturális értékeit és egyben egészségmegőrzési program is.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap