RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Pincétől a padlásigMúzeumi ŐszbúcsúztatóUtazó MúzeumTanárok napja
Általános információk
A Cifrapalota 1902—1903-ban, Márkus Géza (1872—1912) építész tervei alapján épült fel magyaros szecessziós stílusban. A hullámzó vonalú attikának mint a felvidéki pártázatos reneszánsz jellegzetes elemének tudatos felhasználása jellemzi az épületet. Az oromzat hangsúlyos kiképzése mellett különösen az épület külső díszítése követi a Lechner-iskolát. A halványlila majolikamezőkön kibontakozó floreális szecessziós ornamentika magyar népművészeti motívumokkal keveredik. A Cifrapalota jelenleg a Kecskeméti Katona József Múzeum kiállítóhelyeként funkcionál.
Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye
Kecskemét
Kecskemét, Rákóczi út 1.
E-mail: cifrapalota.kecskemet@gmail.com
Telefon: 76-480776
muzeum.kecskemet.hu/cifra
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: szecesszió, néprajz, történelem, régészet, képzőművészet
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

A Cifrapalota a város központjában, a Rákóczi út és a Csányi János krt. találkozási pontjánál foglal helyet. A vasútállomás a Rákóczi út végén, a vasútkert túloldalán található, a buszállomás pedig a Noszlopy Gáspár parkban, közvetlenül a vonatállomás mellet van.

A Cifrapalotáról bővebben.

 
 
 
A múzeum további programjai
Tanárok napja
Tanárok napja
Minden, ami Kecskemét
Minden, ami Kecskemét
Program helyszíne: Kecskemét
Program típusa: előadás, gasztronómiai program, időszaki kiállítás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés
A programon a Kecskemét 650 kiállítással ismerkedhetnek meg a pedagógusok. A Tanárok Napján interaktív tárlatvezetésre invitáljuk a pedagógusokat, amelynek során ifj. Gyergyádesz László művészettörténész fellebbenti a fátylat a soha el nem készült szecessziós víztorony viszontagságos történetéről, amelynek 3D-s makettjét meg is nézhetik az érdeklődő pedagógusok. Hajagos Csaba történész a várost ért sorscsapásokról: pestisjárvány, tűzvészek és a földrengés tart előadást. A program során a pedagógusok activity játékban mérhetik össze Kecskemétről szerzett tudásukat, majd egy kis gasztronómiai meglepetéssel kedveskedünk az édesszájúaknak.
Utazó Múzeum
Utazó Múzeum
Őszi jeles napok
Őszi jeles napok
Program helyszíne: Kecskemét
Program típusa: drámapedagógiai foglalkozás, kézműves foglalkozás, kötetlen beszélgetés, múzeumi foglalkozás, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
A korábbi évek sikerén felbuzdulva idén is házhoz megy a múzeum. A iskolák diákjai és az óvodák nagycsoportosai múzeumi tárgyakon keresztül ismerhetik meg, eleveníthetik fel az őszi jeles napokat: a Mihály napot, Dömötör napját, Szent Márton ünnepét vagy a szüreti népszokásokat. A múzeumi foglalkozások során drámapedagógiai játékra, vagy kézműves tevékenységre is sor kerül.
Múzeumi Őszbúcsúztató
Múzeumi Őszbúcsúztató
Tudományos találkozások a múzeumban –előadássorozat
Tudományos találkozások a múzeumban –előadássorozat
Program helyszíne: Kecskemét
Program típusa: előadás, filmvetítés, időszaki kiállítás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Tudományos találkozások a múzeumban –előadássorozat 2019. szeptember 23. és november 10. között szerdánként 5 alkalommal. A vetítettképes előadások során Kecskemét 650 éves történetét mutatjuk be a művészettörténész, a történész, a néprajzkutató, a térinformatikus és a levéltáros szemén keresztül. Az előadások során olyan 3D-s épület maketteket tekinthetnek meg az érdeklődők, amelyek ma már nem láthatóak, vagy sosem készültek el Kecskeméten. Olyan régi használati tárgyakat vehetnek kézbe, próbálhatnak ki, mint a kutyagerinc, a kereplő, az írógép vagy a tárcsás telefon. De korhű ruhadarabokat is felpróbálhatnak: katonai tányérsapkát, cserkészkalapot, ávós kabátot vagy török kaftánt. A gasztronómiai előadáson pedig megismerkednek a város különleges ételkészítményeivel, amelynek kiemelkedő eleme a kecskeméti barack.
Pincétől a padlásig
Pincétől a padlásig
Az ÁVO pokol csak 16 méter mély...
Program helyszíne: Kecskemét
Program típusa: egyéb, rendhagyó tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Csak erős idegzetűeknek! – Zseblámpás vezetés a volt ÁVÓ székház pincebörtönében

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap