RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja „Nyitott ajtó” – pincétől a padlásigSétálj, gyalogolj, bringázz velünk! – Irodalmi (cool)túra16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
Általános információk
Magyar Olimpiai és Sportmúzeum
Budapest
Székhely: Hermina út 49., SportAgóra kiállítóhely: Ifjúság útja 2.
E-mail: info@sportmuzeum.hu
Telefon: 1-471-43-50
www.sportmuzeum.hu
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép
A múzeum további programjai
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! – Irodalmi (cool)túra
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! – Irodalmi (cool)túra
Sporttörténeti séta a Palotanegyedben és a pesti belvárosban
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: városnéző séta
Regisztráció szükséges!
"Kezdjük alant, kezdjük korán, tegyük népszerűvé, általánossá az athletikai idomítást!" Budapest belvárosa és a Palotanegyed számos sporttörténeti érdekességet foglal magában. Izgalmas, bennfentes információkkal kísért közös sétára hívjuk az érdeklődőket, ahol többek között megtudjuk, hol állt az első magyar tornaklub és milyen volt a 19. századi „testegyenészet”. A századeleji embereszménynek megfelelően mely sportolóink jártak a mai Egyetem téri épületbe órákat hallgatni? Hol élt és ki volt Muzsa Gyula? Mit tett Esterházy Miksa gróf a címben idézett felhívásához kapcsolódóan? Ezeken a sétákon hely- és sporttörténeti érdeklődésűek sokkal többet és sokkal koncentráltabban tudhatnak meg a témáról, mint amit másként elérhetnének. Híd, ami összeköt - és amit a sport világa és Budapest között építünk most fel. Várunk mindenkit szeretettel!
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
Rejtély az olimpián! Nyomozás az eltűnt piros-fehér-zöld szalag után
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: egyéb
Regisztráció szükséges!
A múzeumba lépve időt és teret váltunk: 1956-ban, a melbourne-i olimpián vagyunk. Otthonról egyre nyugtalanítóbb hírek érkeznek, de itt sem zavartalan a helyzet. Kéziszercsapatunk lányai már szinte a zsebükben érzik a győzelmet, amikor szörnyű felfedezést tesznek; Tass Olga szalagja szőrén-szálán eltűnt! Skandallum! A csapat indulása veszélybe került! Kinek állhatott mindez érdekében? A helyzet persze pontról pontra tovább bonyolódik… Eredjünk közösen a rejtély nyomába, oldjuk meg a feladványokat és győzzünk együtt - most és 60 évvel ezelőtt!
„Nyitott ajtó” – pincétől a padlásig
„Nyitott ajtó” – pincétől a padlásig
Ha a falak mesélni tudnának…rendhagyó séta a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok épületében
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: rendhagyó tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Mit mesélnek Budapest régi épületei? Most különleges alkalom nyílik a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok kulisszatitkaiba betekinteni. Jelenlegi nevét 2010-ben, a hétszeres olimpiai bajnok vívó születésének századik évfordulóján kapta meg. De mikor épült és milyen nevet viselt korábban? Vajon tudtad, hogy a FIFA 2013-as focijáték reklámfilmjét itt forgatták, Karim Benzema és Joe Hart közreműködésével? Tudj meg még több különlegességet Magyarország első fedett sportcsarnokáról! Várunk sok szeretettel egy rendhagyó sétára, ahol a régmúlt és jelen találkozik! Történetek, különlegességek, izgalmas titkok várnak ez alkalommal! Az ajtó nyitva áll!

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap