RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Értékeink újratöltve
Általános információk
A Marcali Múzeumban a Múzeumok Őszi Fesztiválja idején két időszaki kiállítás várja látogatóinkat: "Mézes gondolatok" című vándorkiállítás, amelyben a méhek életéről és a méhészek munkájáról szerezhetnek érdekes ismereteket. Az emeleti folyosógalérián " Bemutatkozik a Marcali Települési Értéktár" című helytörténeti tárlat tekinthető meg. Az állandó kiállításunk a "Mesterek és műhelyek" című néprajzi tárlat is várja látogatóinkat.
Marcali Múzeum
Marcali
Múzeum köz 2.
E-mail: info@marcalimuzeum.hu
Telefon: 85-510520
www.marcalimuzeum.hu
címke: Mesterek és műhelyek című állandó néprajzi kiállítás, régészeti és helytörténeti, családtörténeti időszaki kiállítások, Tudományos és ismeretterjesztő kiadványok, lektorálás Múzeumpedagógiai programok
nyitva tartás
megközelítés

A Marcali Múzeum a Kulturális Korzó épületében, a Marcali Járásbíróság mögött található. A Rákóczi (Fő) utca felől közelíthető meg.

A múzeum további programjai
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Erdő-mező kincsei
Program helyszíne: Marcali
Program típusa: múzeumi foglalkozás
Az általános iskolás az őket megszólító program során megismerkedhetnek a népi gyógyászat hagyományaival, erdőn-mezőn gyűjthető gyógynövényekkel és azok alkalmazási területeivel.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Ki kopog? Árny-as színházas
Ki kopog? Árny-as színházas
Lejárt program
Program helyszíne: Marcali
Program típusa: családi program
Az országos programsorozathoz csatlakozva november másodikán délelőtt újabb korosztállyal bővült látogatói közönségünk. Három év alatti kisgyermekek számára a „Ki kopog?” című bábos mesével örvendeztetett meg minket dr. Józsa Éva egyszemélyes Árny-as színháza, amely „a XIX. század családi makettszínházának megidézésével, de egyben újragondolásával született. Az árnyjáték a csodák az átváltozások a varázslatok, a fény utáni vágyódásunk világa, ahol a rend, a harmónia érték és az út felfelé vezet. Visszahozni a Napot, játszani egy élhetőbb világért.” (Dr. Józsa Éva) A családiasan intim térré alakított foglalkoztatóteremben meghitt légkörben mi felnőttek is bevonódtunk a mese születésének folyamatába.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Erdő-mező kincsei
Erdő-mező kincsei
Lejárt program
Program helyszíne: Marcali
Program típusa: múzeumi foglalkozás
A délután során a Mikszáth Utcai Ált. Iskola negyedik osztályos tanulói tesztelhették az új múzeumpedagógiai foglalkozást, amely a gyógynövények egykori és mai sokrétű felhasználásának témájához kapcsolódik. Ehhez a foglalkozáshoz digitális kiegészítésként tankockák is készültek alsó tagozatos gyerekek számára. A csoportmunkák során beszélgettünk, összegeztünk, szagolgattunk és kóstoltunk, és a végén nótára is derültünk. Köszönet a tesztelésért és a fotókért Nikl-Schillinger Lívia tanítónak!

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap