RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Séta, vezetéssel a dunaújvárosi régészeti emlékek tanútján Lejárt program
település:
Dunaújváros
múzeum neve:
Intercisa Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2400 Dunaújváros, Városháza tér 4Térkép
napszak: délután
program típusa: kirándulás, rendhagyó tárlatvezetés, városnéző séta
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, fiúk, gyermekek, iskolák, középiskolások, lányok, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők
A Római Birodalom a Kr.u. I. század végén hozott létre állandó katonai tábort a város területén. Az Intercisában megtelepülő polgári lakosság jólétét kőből épült házaik, gazdag temetkezéseik mutatják. A tavasztól őszig látogatható Római Kőtár és Romkert (Dunaújváros, Római körút) területén a tábor épületének részletei, különböző építészeti elemek, mérföldkövek és a temetőben előkerült szarkofágok, sírkövek tekinthetők meg. A Kőtár közelében több épület - köztük egy római fürdő romjai is megtalálhatók. A Séta, vezetéssel a dunaújvárosi régészeti emlékek tanútján című programra várjuk mindazok jelentkezését, akik érdeklődnek a római kori emlékek iránt. Buza Andrea régész vezetésével, 2022.október 5-én, október 12-én illetve október 19-én szerdánként 15:30 órai kezdettel indul a program, a találkozó az Intercisa Múzeum épület előtt lesz. Rossz idő, esős nap esetén vetített, képes előadáson vehetnek részt a jelentkezők, vagy megbeszélés szerint pótlásra kerül más időpontban. A programon való részvétel ingyenes.Előzetes bejelentkezés és regisztráció szükséges!

Megtekinthető állomások:

  • Római kori oszlop másolata az Intercisa Múzeum előtt található
  • Római kori oszlop másolatok
  • Római kori ikerház
  • Késő Római Apszisos épület
  • Római Kőtár és Romkert
  • Római kori Fürdő
Honlap:
www.intercisamuzeum.hu
E-mail:
intercisamuz@gmail.com
Ingyenes program!
Fittmúzeum
Régészeti emlékek tanútja
Római ikerház
Római Kőtár és Romkert
Római Fürdő
Programidőpontok:
2022. OKT 05. 15:30 - 17:00
2022. OKT 12. 15:30 - 17:00
2022. OKT 19. 15:30 - 17:00
Programidőpontok leírása

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül 2022. október 5-én, 12-én és 19-én kerül megrendezésre 15:30-as kezdéssel indul a Séta vezetéssel a dunaújvárosi régészeti emlékek tanútján című program megfelelő számú jelentkező esetén. Gyülekező, találkozó hely az Intercisa Múzeum épülete előtt. Rossz idő, esős nap esetén a program az Intercisa Múzeum előadótermében valósul meg, vagy megbeszélés szerint pótlásra kerül más időpontban.

Regisztráció szükséges!
E-mail: intercisamuz@gmail.com
Telefon: 06-25/411-315, 06-25/408-970
Leírás:

Kérjük, olyan e-mail címet, telefonszámot legyenek szívesek megadni, amelyet folyamatosan használnak, mert a szabadtéri program megvalósíthatósága függ attól, hogy az időjárás lehetővé teszi-e a programot aznap, vagy sem. Szeretnénk a jelentkezőkkel kapcsolatban maradni. Amennyiben előreláthatólag nem tudnak részt venni az eseményen a regisztrált időpontban, kérjük, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot. Rossz idő, eső esetén a program megvalósul az Intercisa Múzeum előadótermében vetített, képes előadás formában. 

Regisztráció kezdete: 2022. SZEP 13. 00:00
Regisztráció vége: 2022. OKT 16. 23:59
Célközönség

Várjuk felnőtt csoportok és iskolás osztályok jelentkezését is.

 

A múzeum további programjai
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Séta, vezetéssel a dunaújvárosi építészeti emlékek szocreál tanösvényén
Séta, vezetéssel a dunaújvárosi építészeti emlékek szocreál tanösvényén
Lejárt program
Program helyszíne: Dunaújváros
Program típusa: városnéző séta
Regisztráció szükséges!
Dunaújvárosban van egy út, melyen végigsétálva visszamehetünk az időben, egészen az 1950-es évekig, a városépítés korai időszakáig. Az akkor uralkodó szocreál stílus, mely a képzőművészeteken át az építészetig mindent áthatott, Dunaújvárosban különösen nagy szerepet kapott. A szocreál a mindennapjaink része, úgy, hogy közben sokan nem is tudnak róla. Fedezzük fel együtt a várost, annak értékeit, ismerjük meg korai történetét!
Fittmúzeum
Fittmúzeum
 Ismerjük meg Dunapentelét!
Ismerjük meg Dunapentelét!
Lejárt program
Program helyszíne: Dunaújváros
Program típusa: kirándulás, városnéző séta
Regisztráció szükséges!
1950 tavaszán Dunapentele falu mellett elkezdődött a város építése, amelyet egy egész ország figyelemmel követett. Azonban a falunak is megvan a maga története. A séta során bejárjuk az egykori kis temetőt és megismerkedünk számos jeles pentelei életével, pl. Rosti Pál sírjához is ellátogatunk. Ezt követően a Magyar út felé vesszük az irányt, hogy a régi épületek történetét tárjuk fel. Megnézzük az egykori főteret, majd a túrát az iskola és a templom érintésével zárjuk. A Múzeumok Őszi Fesztiválja idején, minden héten keddenként 14 órai kezdettel indul a pentelei túra Kronászt Margit történész vezetésével. A séta minimum 3 fő részvétele esetén indul. A programon való részvétel ingyenes. Előzetes bejelentkezés és regisztráció szükséges.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Őszbúcsúztató családi délután az Intercisa Múzeumban
Őszbúcsúztató családi délután az Intercisa Múzeumban
Lejárt program
Program helyszíne: Dunaújváros
Program típusa: családi program
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2022.október 15-én, szombaton 14-18 óra között megrendezésre kerülő Őszbúcsúztató családi délután az Intercisa Múzeumban című rendezvényre. A részletes programok miatt kérjük keressék fel az Intercisa Múzeum honlapját.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Pincétől a padlásig - Múzeumi kalandozás az Intercisa Múzeumban
Pincétől a padlásig - Múzeumi kalandozás az Intercisa Múzeumban
Lejárt program
Program helyszíne: Dunaújváros
Program típusa: rendhagyó múzeumbemutatás
Regisztráció szükséges!
A látogatók elől elzárt múzeumi helyszíneket, ismeretlen múzeumi tevékenységeket, egyedi tárgyakat és leleteket láthatnak és ismerhetnek meg a kalandos kedvű felfedezők. A rendhagyó múzeum bejáráson a pincétől a padlásig bejárhatják a múzeum összes olyan helyiségét, amit hagyományos belépőjeggyel máskor nem láthatnának. Buza Andrea és dr. Keszi Tamás régészek vezetésével fedezhető fel az Intercisa Múzeum. A Múzeumok Őszi Fesztiválja idején, 2022. október 4. - november 11. között minden héten keddtől-péntekig 10-16 óra között választott időpontban indítunk csoportokat, megfelelő számú jelentkező esetén. Program időtartama: körülbelül 60-90 perc. A programon való részvétel ingyenes. Előzetes bejelentkezés és regisztráció szükséges a múzeum elérhetőségein keresztül.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap