RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Nyitott ajtók az éjszakai Kisnánai Várban Lejárt program
település:
Kisnána
múzeum neve:
Kisnánai Várrom és Népi Műemlék Múzeum adatai
program helyszíne:
3264 Kisnána, Béke út 1. Térkép
napszak: este
program típusa: családi program, egyéb, kézműves foglalkozás, kötetlen beszélgetés, múzeumi foglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés, speciális foglalkozás, tantárgyhoz kapcsolódó múzeumi óra, tárlatvezetés, tematikus foglalkozás, vetélkedő
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, fiúk, gyermekek, lányok, óvodások, szülők
Speciális nevelési igényű tanulóknak ajánlott program
E program keretei között lehetőséget biztosítunk az ide látogatóknak, hogy bepillantsanak a kulisszák mögé. Célunk, hogy szó szerint a pincétől a padlásig minden megtekinthető legyen és az ide látogatók gyertyával a kézben egy különleges tárlatvezetés keretei között ismerjék meg a várnak azt az arcát, ami nappal láthatatlan.

Ezen az estén megelevenedik a középkori várélet, melyben a Nánai Sólymos Vitézek Hagyományőrző Egyesület lesz a segítségünkre. A borospincét sötétben, gyertyával lehet majd végigjárni egy bátorságpróba keretei között, ami végén Móré László elveszett kincsére bukkanhatunk.

Kisnána és környéke gazdag ásványokban, ezért fontosnak tartjuk, hogy ezekkel is jobban megismerkedhessenek az ide látogatók. A vár kőtárában található a Magyarországon bányászott legnagyobb opál, mely kőzetről és az egyéb ásványokról egy érdekes bemutató és kvíz kapcsán ismerkedhetnek a résztvevők.

A „padláson”, vagyis a lakótoronyban található a várúr szobája, melyet ezúttal a vitézeink laknak majd be. A toronyban a kézműves programok kedvelőinek is szeretnénk elfoglaltságot kínálni, így iniciáléfestésre is sor kerül majd.

Az ajtó nyitva áll” a vár templomában is, melynek tornyában éjszakai állatok, denevérek laknak. A várudvaron gyúlt tábortűz fényében, ha szerencsénk van, őket is megpillanthatjuk. A tűz körül a Nánai Sólymos Vitézek és a lelkes vendégek előadásában katonadalok hangzanak majd el, akik az előadáshoz korabeli ruhákat is magukra ölthetnek. 

Honlap:
http://www.kisnanavar.hu/new/hu/
E-mail:
var.kisnanai@gmail.com
Ingyenes program!
„Nyitott ajtó” – pincétől a padlásig
Programidőpontok:
2017. NOV 04. 19:00 - 22:00
Célközönség

Óvodások, általános iskolások, és családok. 

Felelős személy
Név: Zvara Gréta
Cím: 3264 Kisnána, Szabadság u. 3.
Telefon: 37/324 065
E-mail: var.kisnanai@gmail.com
A múzeum további programjai
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! – Irodalmi (cool)túra
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! – Irodalmi (cool)túra
Legendák útján Kisnánán
Lejárt program
Program helyszíne: Kisnána
Program típusa: családi program, egyéb, kirándulás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó műtárgybemutatás, tantárgyhoz kapcsolódó múzeumi óra, tematikus foglalkozás, városnéző séta, vetélkedő
Egy igazán különleges túrát indítunk a Kisnánai Vár udvaráról a település fölött elterülő Ördögvályú Völgyébe, ahol a legenda szerint a hírhedt rablólovag, Móré László rejtette el a kincsét.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap