RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Rejtély a Duna Múzeumban Lejárt program
település:
Esztergom
múzeum neve:
Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2500 Esztergom, Kölcsey utca 2
napszak: délután
program típusa: előadás, rendhagyó műtárgybemutatás, vetélkedő
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, fiúk, gyermekek, iskolák, középiskolások, lányok, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, óvodások, pedagógusok, szülők
Izgalmas kalandjáték a Múzeumban A Danubius Mysticus egy saját fejlesztésű kalandjáték, melynek fiktív alaptörténete 1838. március 13-ára nyúlik vissza, és valóságos történeti elemeket is felhasználva viszi egyedülálló időutazásra a látogatókat.

A tervezett programnapon két tevékenység közül választhatnak az érdeklődők. A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös fejlesztésű kalandjátéka minden korcsoport számára tanulságos szórakozás, mely a múzeum termein keresztül, a kiállítási anyagra épülve vezeti végig a látogatót. A játék fiktív alaptörténete 1838 március 13-ára nyúlik vissza, valóságos történeti elemeket felhasználva. A 10 állomás kérdéseire kapott válaszok során álomképeket gyűjtenek a játékosok, melyek alapján a játék végén kell rájönniük, ki lopta el a műtárgyat. A kaland nyomán a résztvevők múzeumi tudásbázisára építve olyan hasznos ismeretekre tesznek szert, mely egy szokványos múzeumi látogatás során nem kerül előtérbe. Mivel az ajtó szinte bármilyen korosztálynak nyitva áll a program során, így széles célközönséget tudunk elérni a rendezvény segítségével. A nap második tevékenysége egy muzeológus és egy restaurátor interaktív előadása, mely az "Ajtó nyitva áll" szlogennek megfelelően a múzeumi háttérmunka kulisszatitkaiba enged bepillantást.. A papírrestaurátor a különböző korok és dokumentumtípusok rejtett vízjeleinek világába kalauzolja el a látogatót, míg a muzeológus ehhez kapcsolódóan a korabeli papírmalmok és a papír történetét meséli el a XIV. századi kezdetektől.

Honlap:
www.dunamuzeum.hu
E-mail:
info@dunamuzeum.hu
Ingyenes program!
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban
Programidőpontok:
2017. OKT 21. 13:00 - 17:00
Programidőpontok leírása

A Múzeum ezen a szombaton 13 és 17 óra között várja a látogatókat a különleges eseményre.

Célközönség

pedagógusok, családok, felnőttek, nyugdíjasok, általános iskolások, középiskolások, 16-25 éevesek, múzeumi szakemberek

Felelős személy
Név: Váczy-Hübschl István
Cím: 2500 Esztergom, Kölcsey utca 2.
Telefon: 33-500250
E-mail: vaczy.istvan@dunamuzeum.hu
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Óvodapedagógusok Napja
Óvodapedagógusok Napja
Lépj tovább! Az ajtó nyitva.
Lejárt program
Program helyszíne: Esztergom
Program típusa: előadás, rendhagyó műtárgybemutatás
Regisztráció szükséges!
Az óvónők számára szeretnénk bemutatni, hogy az óvodás korosztály igényeire szabott foglalkozással és interaktív állandó kiállításunkkal hogyan tudunk hozzájárulni az óvodák környezeti nevelési programjához, a környezetbarát magatartás formálásához.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2016MŐF 2015MŐF 2014MŐF 2013
Nemzeti Kulturális Alap