RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Talpalatnyi jég  Lejárt program
település:
Debrecen
múzeum neve:
Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
4026 Debrecen, Péterfia utca 28.Térkép
napszak: délelőtt
program típusa: kézműves foglalkozás
célközönség: családok
A Természetvédelmi Világszövetség listázza a kihalással fenyegetett növényeket és állatokat. A 15.060 becsült európai faj közül legalább 1.677-et a kihalás veszélye fenyeget. Közülük a jegesmedve jelenleg az egyik leginkább veszélyeztetett faj. Erre hívja fel a figyelmet tárgykészítő családi napunk, mely során Medgyessy Ferenc mackós kút kisplasztikája kapcsán készítünk saját mackót.
Múzeumi őszbúcsúztató
Programidőpontok:
2022. OKT 01. 10:00 - 12:00
Felelős személy
Név: Aranyi Fruzsina
Telefon: +36 (20) 259-5390
E-mail: aranyi.fruzsina@derimuzeum.hu
A múzeum további programjai
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Medgyessy szabadon
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: rendhagyó tárlatvezetés, városnéző séta
Regisztráció szükséges!
A Medgyessy életmű-kiállítás terében látható köztéri szobor előzmények, vázlatok és tervek megtekintése után az épület árkádja alatt elhelyezett szobrok keletkezéstörténetének bemutatásával folytatódik a tervezett séta. Majd kilépve a múzeumból a Debrecen közterein található épületdíszítő domborműveket, körplasztikákat tekinthetik meg a séta résztvevői. Felkeressük a Református Kollégium épületét, ahol számos dombormű található a szobrásztól. Utolsó helyszíne a Medgyessy Ferenc életművét bemutató rendezvényünknek a Déri tér, ahol négy allegorikus szobor ismertetésével zárjuk a szobrász alakjának felidézését. A séta során a kiállításban elhangzó ismeretanyag felhasználásával a szobrászat különleges világával is megismerkedhet az érdeklődő.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
A zene és tánc motívumai Medgyessy Ferenc szobrászművészetében
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: egyéb
A szobrász életművét bemutató állandó kiállításon a Nők, Lovas szobrok, Síremlékek, Köztéri szobortervek és a Tánc tematikai csoportjaiba rendezve mutatjuk be a művész kiemelkedő alkotásait. Értékeink újra gondolva programhoz kapcsolódóan a Tánc tematikáját járjuk körül. Medgyessy Ferenc legkedveltebb motívumai között szerepelt a zene és a tánc ábrázolása. A kiállításon több alkotás is található, amely eme intenzív mozgásformát ábrázolja. Rajzok, reliefek, körplasztikák jelenítik meg az alkotó táncról vallott művészi elgondolásait. Medgyessy maga is jeles támogatója volt a modern szemléletű táncpedagógiai mozgalmaknak. Baráti kapcsolatot ápolt egyik kimagasló egyéniségével Szentpál Olga táncművésszel, akinek kérésére készítette el a Táncolók reliefet, 1927-ben.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap