RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Levélvadászat - a Japán momidzsigari hagyománya Lejárt program
település:
Debrecen
múzeum neve:
Déri Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
4026 Debrecen, Déri tér 1Térkép
napszak: délelőtt, délután
program típusa: kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, tematikus foglalkozás
célközönség: általános iskolások
A múzeum Szamuráj udvarház című kiállításának megtekintése múzeumpedagógiai vezetéssel általános iskolai csoportoknak, majd közös kézműves tevékenység közben a japán momidzsigari hagyomány megismerése. A foglalkozás kézműves munkadarabja egy lámpás. A távoli ország és a mi őszi hagyományaink párhuzamba állításával a kombinatív képesség fejlesztését tűzzük ki célul.
E-mail:
deri@derimuzeum.hu
Jegyárak:

400 Ft/fő/foglalkozás

Múzeumi őszbúcsúztató
Programidőpontok:
2022. OKT 03. - 2022. NOV 13.
00:00 - 23:59
Programidőpontok leírása

Előre egyeztetett időpontban az Őszi Fesztivál ideje alatt. 

Regisztráció szükséges!
E-mail: sandor.zita@derimuzeum.hu
Telefon: +36 (20) 542-9958
Regisztráció kezdete: 2022. OKT 03. 00:00
Regisztráció vége: 2022. NOV 13. 23:59
Felelős személy
Név: Nagy-Lavotha Zsuzsanna
Cím: 4026 Debrecen, Déri tér 1.
Telefon: +36 (30) 165-0315
E-mail: lavotha.zsuzsanna@derimuzeum.hu
A múzeum további programjai
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
„Szállóvendégek” - itt telelő madaraink (családi nap)
„Szállóvendégek” - itt telelő madaraink (családi nap)
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: családi program, előadás, kézműves foglalkozás, múzeumi nap
Regisztráció szükséges!
A Future of Debrecen szervezettel együttműködve a program egy előadással indul, A madáretető vendégei címmel. A téma körbejárása után a múzeumpedagógusok vezetésével közös kézműveskedés keretében madáretetőt készítünk természetes és lebomló anyagokból, majd a témához kapcsolódóan a Future of Debrecen által készített fajátékokat próbálhatják ki a gyerekek. A múzeumunk egyik kiállítása is kapcsolódik a tematikához, a debreceni Nagyerdő állat- és növényvilágát mutatja be. Ehhez készül kiállításvezető feladatlap, illetve interaktív monitorra tervezett madárhang-ismertető játék a Déri Múzeum részéről. Élménypedagógiai és nonformális oktatási módszereket alkalmazva szeretnénk a percepciós és koncentrációs készségét fejleszteni, mely kulcs lehet a figyelemzavarral és tanulási nehézséggel küzdő gyerekek motiválásában, és a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek iskolaelhagyási rátájának csökkentésében is.
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Past and future séta - Kulturális és természeti értékek felfedezése
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: városnéző séta
A Future of Debrecen szervezettel együttműködésben olyan sétát szervezünk, amely a minket körülvevő épített környezet és a természetes környezet összefonódásait mutatja meg a résztvevőknek. Kulturális és természeti értékek felfedezésére, megismerésére ad lehetőséget a program. Helytörténetileg jelentős épületek és környezeti szempontból kiemelkedő növények között barangolhatnak az érdeklődők. Célunk egy intergenerációs program megvalósítása, az egész életen át tartó tanulás erősítése időskorban is.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Legjobb barátom, a Nagyerdő
Legjobb barátom, a Nagyerdő
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: előadás, tárlatvezetés
Október 10. a Debreceni Nagyerdő napja. Ezen a napon nyilvánították védetté 1939-ben a Nagyerdő északkeleti sarkának 30 hektáros tölgyesét. A természeti kincsek örökségvédelme és a Nagyerdő története, jelenének és múltjának eseményei, állat- és növényvilágának jellegzetességei állnak az előadás központjában.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
A természet szertárában
A természet szertárában
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: tárlatvezetés
Az állatok a mindennapjaink részei, legyenek azok házi vagy vadon élő állatok, teljesebbé teszik az életünket és sok esetben akár barátként is tekinthetünk rájuk. Az állatok védelme és az egyes fajok kihalásának veszélye, a környezetvédelem szempontjából jelentős problémakört vet fel. Az erdei állatok természetben és táplálékláncban betöltött szerepe is igen jelentős és sokrétű téma ezen belül. A Nagyerdő kiállításunkban tartott tárlatvezetés során részletesebben is megismerhetnek a programra érkezők az erdei állatok életközösségével és választ kaphatnak a témában feltett kérdéseikre.
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Belvárosi séta a Tisza család nyomában. Honismereti séta Váradi Katalin történész-muzeológussal
Belvárosi séta a Tisza család nyomában. Honismereti séta Váradi Katalin történész-muzeológussal
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: városnéző séta
2022. április 22-én nyílt meg az Országgyűlési Múzeum Új világ hajnalán – Tisza István című kiállítása a Déri Múzeummal közös rendezésben, mely tárlat az egykori politikus és családja debreceni kötődéseiről is mesél. A két világháború között valóságos kultusz övezte a gróf alakját, melyből napjainkra kevés maradt fenn. A közel egyórás városi séta során felkeressük azokat a helyeket, amelyek közvetve vagy közvetlenül kötődnek Tisza Istvánhoz és családjához. A felfedezésben debreceni kortársak visszaemlékezései segítenek, melyekből megismerhetjük az ifjú diákot, aki még a korabeli viszonyokhoz képest is szinte még gyermekfejjel érettségizett le a Református Kollégiumban, az önkéntes katonai szolgálatot teljesítő fiatalembert, a hűséges barátot, azaz a magánembert a politikus mellett.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap