RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Past and future séta - Kulturális és természeti értékek felfedezése Lejárt program
település:
Debrecen
múzeum neve:
Déri Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
4026 Debrecen, Déri tér 1Térkép
napszak: délután
program típusa: városnéző séta
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, középiskolások, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők
A Future of Debrecen szervezettel együttműködésben olyan sétát szervezünk, amely a minket körülvevő épített környezet és a természetes környezet összefonódásait mutatja meg a résztvevőknek. Kulturális és természeti értékek felfedezésére, megismerésére ad lehetőséget a program. Helytörténetileg jelentős épületek és környezeti szempontból kiemelkedő növények között barangolhatnak az érdeklődők. Célunk egy intergenerációs program megvalósítása, az egész életen át tartó tanulás erősítése időskorban is.
Honlap:
https://www.derimuzeum.hu/
E-mail:
deri@derimuzeum.hu
Ingyenes program!
Fittmúzeum
Programidőpontok:
2022. OKT 29. 14:00 - 16:00
Felelős személy
Név: Nagy-Lavotha Zsuzsanna
Cím: 4026 Debrecen, Déri tér 1.
Telefon: +36 (30) 165-0315
E-mail: lavotha.zsuzsanna@derimuzeum.hu
A múzeum további programjai
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
„Szállóvendégek” - itt telelő madaraink (családi nap)
„Szállóvendégek” - itt telelő madaraink (családi nap)
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: családi program, előadás, kézműves foglalkozás, múzeumi nap
Regisztráció szükséges!
A Future of Debrecen szervezettel együttműködve a program egy előadással indul, A madáretető vendégei címmel. A téma körbejárása után a múzeumpedagógusok vezetésével közös kézműveskedés keretében madáretetőt készítünk természetes és lebomló anyagokból, majd a témához kapcsolódóan a Future of Debrecen által készített fajátékokat próbálhatják ki a gyerekek. A múzeumunk egyik kiállítása is kapcsolódik a tematikához, a debreceni Nagyerdő állat- és növényvilágát mutatja be. Ehhez készül kiállításvezető feladatlap, illetve interaktív monitorra tervezett madárhang-ismertető játék a Déri Múzeum részéről. Élménypedagógiai és nonformális oktatási módszereket alkalmazva szeretnénk a percepciós és koncentrációs készségét fejleszteni, mely kulcs lehet a figyelemzavarral és tanulási nehézséggel küzdő gyerekek motiválásában, és a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek iskolaelhagyási rátájának csökkentésében is.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Levélvadászat - a Japán momidzsigari hagyománya
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
A múzeum Szamuráj udvarház című kiállításának megtekintése múzeumpedagógiai vezetéssel általános iskolai csoportoknak, majd közös kézműves tevékenység közben a japán momidzsigari hagyomány megismerése. A foglalkozás kézműves munkadarabja egy lámpás. A távoli ország és a mi őszi hagyományaink párhuzamba állításával a kombinatív képesség fejlesztését tűzzük ki célul.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Legjobb barátom, a Nagyerdő
Legjobb barátom, a Nagyerdő
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: előadás, tárlatvezetés
Október 10. a Debreceni Nagyerdő napja. Ezen a napon nyilvánították védetté 1939-ben a Nagyerdő északkeleti sarkának 30 hektáros tölgyesét. A természeti kincsek örökségvédelme és a Nagyerdő története, jelenének és múltjának eseményei, állat- és növényvilágának jellegzetességei állnak az előadás központjában.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
A természet szertárában
A természet szertárában
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: tárlatvezetés
Az állatok a mindennapjaink részei, legyenek azok házi vagy vadon élő állatok, teljesebbé teszik az életünket és sok esetben akár barátként is tekinthetünk rájuk. Az állatok védelme és az egyes fajok kihalásának veszélye, a környezetvédelem szempontjából jelentős problémakört vet fel. Az erdei állatok természetben és táplálékláncban betöltött szerepe is igen jelentős és sokrétű téma ezen belül. A Nagyerdő kiállításunkban tartott tárlatvezetés során részletesebben is megismerhetnek a programra érkezők az erdei állatok életközösségével és választ kaphatnak a témában feltett kérdéseikre.
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Belvárosi séta a Tisza család nyomában. Honismereti séta Váradi Katalin történész-muzeológussal
Belvárosi séta a Tisza család nyomában. Honismereti séta Váradi Katalin történész-muzeológussal
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: városnéző séta
2022. április 22-én nyílt meg az Országgyűlési Múzeum Új világ hajnalán – Tisza István című kiállítása a Déri Múzeummal közös rendezésben, mely tárlat az egykori politikus és családja debreceni kötődéseiről is mesél. A két világháború között valóságos kultusz övezte a gróf alakját, melyből napjainkra kevés maradt fenn. A közel egyórás városi séta során felkeressük azokat a helyeket, amelyek közvetve vagy közvetlenül kötődnek Tisza Istvánhoz és családjához. A felfedezésben debreceni kortársak visszaemlékezései segítenek, melyekből megismerhetjük az ifjú diákot, aki még a korabeli viszonyokhoz képest is szinte még gyermekfejjel érettségizett le a Református Kollégiumban, az önkéntes katonai szolgálatot teljesítő fiatalembert, a hűséges barátot, azaz a magánembert a politikus mellett.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap