RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Pénzmúzeumi takarékbélyeggyűjtés Lejárt program
település:
Budapest
múzeum neve:
Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont Múzeum adatai
program helyszíne:
1122 Budapest, Krisztina krt. 6.
program típusa: egyéb, tematikus foglalkozás
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, középiskolások, nyugdíjasok, szülők
A Pénzmúzeumban október 30-a, a Takarékossági világnap jegyében fog telni. Ezen a napon a Pénzmúzeumba látogatókat takarékbélyeg gyűjtésre hívjuk. Aki részt vesz a játékban megtudhatja, hogyan lehet a tudást takarékbélyegre váltani.

 

Az iskolai takarékbélyeg gyűjtés a múlt század 70-80-as éveiben nagy népszerűségnek örvendett, és fontos szemléletformáló volt az iskolás gyerekek körében. A mai 40-60 éves korosztály szinte minden tagja találkozott az iskolai takarékbélyegekkel. Annak idején, az iskolaév során kellett heti rendszereséggel megvásárolni az 1, 2, 5, 10 és 20 forintos bélyegeket, és év végén beváltották az összegyűjtött összeget. Ezt a folyamatot egy napba sűrítjük, a múzeumi takarékbélyegeket nem lehet megvásárolni, hanem különböző, a takarékosság témakörébe tartozó kérdések megválaszolásával lehet megkapni. A kérdéseket a kiállításban „bélyegárusok” teszik fel a náluk érdeklődőknek.

 A Takarékossági világnap közel 100 éve a megtakarítások, illetve az öngondoskodás fontosságára hívja fel a figyelmet, s ez a téma korunkban sem veszített aktualitásából, sőt a takarékosság életünk egyre több területére kiterjed.

E-mail:
info@penzmuzeum.hu
Ingyenes program!
Múzeumi szünetelő
Programidőpontok:
2022. OKT 30. 10:00 - 18:00
A múzeum további programjai

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap