RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Helytörténeti séta - A budafoki pincék világa Lejárt program
település:
Budapest
múzeum neve:
Magdolna Udvar Művészeti Galéria és Helytörténeti Gyűjtemény Múzeum adatai
program helyszíne:
1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24.
napszak: délután
program típusa: előadás
célközönség: felnőttek, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők
Szeptemberben induló rendezvénysorozatunk célja, hogy a 22. kerület épített emlékeit bemutassa. Tematikus sétáink olyan szakemberek vezetik majd, akik az építészettel, művészettel foglalkoznak. Sétáink során a régi korok és a jelen emberének épített környezetét fedezzük fel. Célunk, hogy olyan helyszíneket mutassunk be látogatónknak, amelynek története kevésbé ismert. Felkért előadóink egyetemi oktatók, akiknek kutatási témája, munkája relevánsan kötődik a kerület építészetéhez, épített emlékeihez.

15:00-tól Görög Péter és Takács Bence egyetemi docensek (BME) mutatják be a budafoki pincék világát a Seybold-Garab pincében.

Az előadást követően a Magdolna Udvar helytörténeti Gyűjteményébe sétálunk át (1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24, ahol Gyönki Viktória muzeológus tárlatvezetése kezdődik 17:00-tól.

https://www.facebook.com/events/370304314788256/?ref=newsfeed

A programsorozatot támogatja Budapest XXII. kerület Önkormányzata a TÉR_KÖZ 2018 Budafoki Művészeti és Helytörténeti Galéria c. projekt keretében.

E-mail:
info@magdolnaudvar.hu
Ingyenes program!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Programidőpontok:
2021. OKT 09. 15:00 - 18:00
Programidőpontok leírása

2021. október 9 15:00. Az előadást követően a Magdolna Udvar helytörténeti Gyűjteményébe sétálunk át (1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24, ahol Gyönki Viktória muzeológus tárlatvezetése kezdődik 17:00-tól.

Regisztráció szükséges!
E-mail: info@magdolnaudvar.hu
Telefon: 06 1 610 8532
Leírás:

Kérjük, hogy a férőhelyek korlátozottsága miatt az info@magdolnaudvar.hu címen regisztráljanak.

Regisztráció kezdete: 2021. AUG 26. 00:00
Regisztráció vége: 2021. OKT 08. 10:00
További információk:

Találkozó: 15:00, Seybold-Garab pince, Péter Pál utca 39.

Regisztrációhoz kötött program!

Regisztrálni az info@magdolnaudvar.hu címen lehet.

Célközönség

Családok, egyetemitás, középiskolások, nyugdíjasok.

Felelős személy
Név: Gyönki Viktória
Cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.
Telefon: 06 20 424 9280
Fax: -
E-mail: gyonki.viktoria@klauzalhaz.hu
A múzeum további programjai
Múzeumi kulisszatitkok
Múzeumi kulisszatitkok
Szubjektív tárlatvezetés Garbóci László helytörténésszel
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: rendhagyó tárlatvezetés
A rendezvénysorozat célja, hogy a Magdolna Udvar Helytörténeti Gyűjtemény kiállítóhelyét tárlatvezetésekkel mutassuk be. Felkért tárlatvezetőink saját szemszögükből mutatják be a gyűjtemény állandó kiállítását, amely a római kortól napjainkig dolgozza fel Budafok-Tétény történetét. Az érdeklődők így minden alkalommal más-más szempontból hallhatnak ismertetést arról a kiállításról, amelyet az elmúlt évben készítettünk el.
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Cziffra 100 emlékkiállítás - ELMARAD!
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: időszaki kiállítás
Tisztelt Látogatóink! Ez a program technikai okokból elmarad. A Cziffra 100 évforduló keretében a művészről elnevezett Nagytétényi Kulturális Központban kívánjuk megvalósítani az emlékét megidéző időszaki kiállítást. A kiállítás alapjául gazdag képanyag és újságcikkek szolgálnak majd, végig vezetve a látogatót Cziffra György életének fordulópontjain és sikerein.
16+ – A zene szárnyán!
16+ – A zene szárnyán!
Duna Népzenei Társulás koncertje - ELMARAD!
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: koncert
Regisztráció szükséges!
Tisztelt Látogatóink! Ez a program betegség miatt elmarad. Megértésüket köszönjük. A Duna Népzenei Társulás triója, Ölveczky Tamás, Barity Zorán és Király Tamás a Kárpát-medence hangjait hozza el a Magdolna Udvarba. Népzenei és világzenei hatásokkal kísért koncertjükön az érdeklődők megismerkedhetnek a hangszerekkel és a dalok eredetével, közelebb kerülve ezzel a kulturális sokszínűséghez, amely jellemzi a Kárpát-medencét. On-line jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/duna-nepzenei-tarsulas-koncertje-128070 Jegyek a helyszínen is kaphatók! A férőhelyek korlátozott száma miatt kérjük, hogy az eseményre regisztráljanak az info@magdolnaudvar.hu címen.
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Festészet Napja - országos eseményhez kapcsolódó egyesületi kiállítás és foglalkozások
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: időszaki kiállítás, kézműves foglalkozás, tárlatvezetés, tematikus foglalkozás
Az Artér Művészeti Egyesület elsődleges célja egy szellemi közeg, közösségi színtér kialakítása. A megvalósuló programokon keresztül folyamatosan vonjuk be a közönséget. A kiállítások bemutatása, tárlatvezetések során felmerülő közös gondolatok, közös felvetés és a válaszok megtalálása a cél, amely érthetőbbé, megközelíthetővé teszi a mai művészeti gondolkozást a közönségnek.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Párhuzamok - Mráv Zsolt: Campona Victrix – Győzedelmes Campona
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: előadás
Regisztráció szükséges!
Campona, a római kori Nagytétény csodás történeteket és különleges tárgyi leleteket hagyott ránk. Tudta, hogy falai között római lovasíjászok szolgáltak és hogy I. (Nagy) Constantinus császár személyesen győzte le itt az ellenséges szarmatákat? E témák mellett az előadás választ keres arra a kérdésre, hogy miként befolyásolta Nagytétény fejlődését római múltja? Volt-e közvetett ókori gyökere a helyi szőlő- és borkultúrának? Az előadás betekintést nyújt Nagytétény római emlékeinek jelenébe és ígéretes jövőjébe is, melynek során új látványossággal gazdagodik a XXII. kerület turisztikai kínálata.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2020MŐF 2019MŐF 2018
Nemzeti Kulturális Alap