RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Művészeink öröksége Lejárt program
település:
Csurgó
múzeum neve:
Csurgó Város Helytörténeti Gyűjtemény Múzeum adatai
program helyszíne:
8840 Csurgó, Csokonai utca 24Térkép
napszak: délelőtt, délután
program típusa: előadás, időszaki kiállítás, kézműves foglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, iskolák, középiskolások, nyugdíjasok
Idén 100 éve született Soltra Elemér, Csurgó művészeti életének egyik meghatározó alakja. A rendezvényen nem csak időszaki kiállítással emlékezünk meg munkásságáról, hanem felidézzük kortársainak, tanítóinak életművét is.

2022-ben Soltra Elemér képzőművész születésének 100. évfordulóját ünnepli szülőfaluja, Jákó és iskolaéveinek meghatározó városa, Csurgó. A gimnáziumban rajztanára Raksányi Lajos festőművész, míg osztályfőnöke dr. Bódi Ferenc volt, Hadik Magda szobrászművész férje. Hagyatékuk őrzi a város polgári szellemét, amely a két világháború után még meghatározta Csurgó közéletét. Az évfordulóhoz kapcsolódóan a múzeum gyűjteményes időszaki kiállítással, és előadással emlékezik meg Soltra Elemér életművéről. Emellett a hónap során az általános- és középiskolások rendhagyó múzeumi tanórán ismerkedhetnek meg a művészek munkásságával, többek között Raksányi Lajos kreatív életszemléletével, aki majdnem minden eszközét maga állította össze újrahasznosított anyagokból. A programokat színesítik a helyi TV archívumából válogatott interjúrészletek, kiállításmegnyitók és visszaemlékezések. A rendezvényeken kipróbálható lesz a plakettkészítés technikája gipszöntéssel, a festés Raksányi módra tükrökkel és hosszabbított ecsetekkel, valamint az érdeklődők megismerkedhetnek Hadik Magda szobrászatával.

Honlap:
www.csvhgy.hu
E-mail:
muzeum@csurgo.hu
Ingyenes program!
Értékeink újratöltve
Programidőpontok:
2022. NOV 08. 00:00 - 23:59
Felelős személy
Név: Tüske Anita
Cím: 8840 Csurgó, Csokonai utca 24.
Telefon: 06-82/900-017
E-mail: tuske.anita@csvhgy.hu
A múzeum további programjai
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Alkosd újra! - Múzeumi műhelytitkok
Alkosd újra! - Múzeumi műhelytitkok
Lejárt program
Program helyszíne: Csurgó
Program típusa: kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás
A rendezvény az újrahasznosítás és a hulladékcsökkentés témája köré épül. A papír, textíliák, termések újra hasznosítása mellett, azzal is megismerkedhetnek a résztvevők, hogy miért nem (vagy alig) termelt szemetet a hagyományos paraszti háztartás és hogyan lehet ebből átültetni napjainkra is néhány ötletet. Környezetünk megóvása évszázadokon átívelő közös érdek, ezt a szemléletmódot szeretnénk a program során átadni a jövő generációjának a kiállítások, és a gyűjtemény segítségével.
Felemelő múzeum
Felemelő múzeum
Vendégségben a múzeum
Vendégségben a múzeum
Lejárt program
Program helyszíne: Csurgó
Program típusa: előadás, kézműves foglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás
A programot a csurgói Napsugár Szociális Intézményben rendezzük, ahol a fogyatékkal élők is kipróbálhatják a Gyűjtemény kézműves foglalkozásait, megismerkedhetnek egy-egy érdekes műtárggyal.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap