RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Mértékek mértéktelenül
település:
Sóstófürdő
múzeum neve:
Sóstói Múzeumfalu Múzeum adatai
program helyszíne:
4431 Sóstófürdő, Tölgyes út 1Térkép
napszak: délután
program típusa: egyéb
célközönség: pedagógusok
Matematika tanárokat hívunk meg a programra. A néprajzi gyűjteményünket és a matematika oktatást kapcsoljuk össze rendhagyó módon. A mértékek tananyag rész elsajátításához szeretnénk hozzájárulni azzal az új fejlesztésű múzeumpedagógiai foglalkozások kidolgozásával, amelynek lehet a helyszíne maga múzeum, de az iskolai órák rendjébe illeszkedve, az iskolába kitelepülve is meg tudjuk tartani 45 perces óra keretében a foglalkozást. A Tanárok délutánja program keretében szeretnénk az érintettek figyelmébe ajánlani ezt a kompetencia fejlesztéshez is hozzájáruló foglalkozási formát.
Honlap:
www.muzeumfalu.hu
E-mail:
info@muzeumfalu.hu
Ingyenes program!
Tanárok napja
Programidőpontok:
2019. OKT 17. 14:00 - 16:00
Célközönség

Általános- és középiskolai matematikatanárok. 

A múzeum további programjai
Utazó Múzeum
Utazó Múzeum
Móricz Zsigmond paraszti témái, novellái
Program helyszíne: Sóstófürdő
Program típusa: drámapedagógiai foglalkozás, tematikus foglalkozás
A Móricz időszaki kiállításunk a Sóstói Múzeumfalu bezárása után (okt. 31.) vándorútra indul a nyíregyházi általános és középiskolákban. Az időszaki kiállítás vándoroltatható formáját visszük ki az iskolákba, a 7. és 11. évfolyamoknak ajánljuk, ezeken az évfolyamokon találkoznak az íróval és novelláival a diákok. A művek jobb megismerését segítik a 45 perces múzeumi órák. Mindkét korcsoport számára kidolgozott múzeumi órák készültek múzeumpedagógusaink által kidolgozott formában.
Óvodapedagógusok napja
Óvodapedagógusok napja
Egyszer volt.... egy csizmahúzó és más mesék
Program helyszíne: Sóstófürdő
Program típusa: egyéb
A Sóstói Múzeumfalu óvodás korosztály számára készített 5 meséből (alkalomból) álló foglalkozás sorozat tapasztalatainak megvitatása a programon eddig részt vett óvodapedagógusok közreműködésével. Külső szakmai előadó, óvodapedagógus meghívása a múzeumok és óvodák együttműködése a gyakorlatban, jó gyakorlatok bemutatása.
Pincétől a padlásig
Pincétől a padlásig
Tárgyak világa - Látványtár –tanulmányi raktár
Program helyszíne: Sóstófürdő
Program típusa: tematikus foglalkozás
A Sóstói Múzeumfaluban az EFOP 4.1.9. pályázat keretében valósul meg és készül el egy látványraktár. Az új létesítményt szeretnénk szélesebb körben megismertetni az érdeklődő látogatókkal. A látványraktár a női és férfi munkákra felfűzve, tematikus csoportokban mutatja be a múzeum sokszínű néprajzi gyűjteményét.
Szakmai programok
Szakmai programok
Nyírségi népmesék. Kötetbemutató
Program helyszíne: Sóstófürdő
Program típusa: egyéb, előadás, kötetlen beszélgetés
Hiánypótló kötet készül el, szeptemberben jelenik a Nyírségi népmesék c. kötet Kosztyu Brigitta mai nyelvre történő átdolgozásában és szerkesztésében. A kötet tíz nyírségi mesét tartalmaz, amelyet szervesen kiegészítenek az egész oldalas színes és színvonalas rajzok. A kötet hiánypótló, mert az óvodapedagógusok, tanítók és érdeklődő szülők számára kínál olyan kötetet, amely helyi hagyományokat közvetít és hozzájárul ezáltal a helyi identitás erősítéséhez is. A Hagyományok Házából előadót is meghívunk, aki az élőszavas mesemondás fortélyaiba is bevezeti az érdeklődőket.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap