RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Mama, nézd!  Lejárt program
település:
Gödöllő
múzeum neve:
Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. Múzeum adatai
program helyszíne:
2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély 5852. hrszTérkép
napszak: reggel, délelőtt
program típusa: családi program, rendhagyó tárlatvezetés
célközönség: családok, értelmi fogyatékossággal élők, felnőttek, fiúk, fogyatékossággal élők, gyermekek, lányok, mozgáskorlátozottak, nyugdíjasok, szülők
Speciális nevelési igényű tanulóknak ajánlott program
Vezetett tematikus séta kisbabával érkező édesanyák és édesapák részére. A programot nyitás előtt kezdjük el, így a kisbabák és szüleik számára biztosítjuk a zavartalan látogatást. A kiállítótérben zajló sétán a babák előrekötött hordozóban vesznek részt. Hordozó kölcsönzésére díjmentesen lehetőséget biztosítunk. A program időtartama kb. 60 perc. A programra előzetes regisztráció szükséges! Regisztrálni a muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu e-mail címen lehet!

 

A Szépművészeti Múzeumtól adaptált, vezetett tematikus séták alkalmával az 1 éves kor alatti kisbabával érkező édesanyákkal és édesapákkal, nagyszülőkkel járjuk be a kastély kiállításait, tereit. A tárlatvezetések során a témaválasztással is igyekszünk reagálni a programon résztvevők igényeire, így a kastély különböző korszakaiban megjelenő nő- és anyafigurák, valamint az anyaság, a szülővé válás, a család, az ünnepek témakörök kerülnek előtérbe. Szeretnénk a Mama, nézd! vezetésekkel a múzeumi környezetben segíteni a családokat, hogy ki tudjanak kapcsolódni. A művészet, műalkotások, történelmi témák segítségével töltődhessenek a mindennapok teendői mellett.

A programot nyitás előtt kezdjük el, így a kisbabák és szüleik számára biztosítjuk a zavartalan látogatást. A kiállítótérben zajló sétán a babák előrekötött hordozóban vesznek részt, a kiállítás baakocsival nem látogatható. Hordozó kölcsönzésére díjmentesen lehetőséget biztosítunk. A kastélyban rendelkezésre áll a nemrégen megnyílt kisgyermekes tér is, ahol kényelmes körülmények között nyílik lehetősége a családoknak a babagondozási tevékenységekre.

 

Honlap:
www.kiralyikastely.hu
E-mail:
titkarsag@kiralyikastely.hu
Jegyárak:

900 Ft/fő (az 1 éves kor alatti kisgyermekeknek nem kell belépőjegyet váltani) 

Felemelő múzeum
Programidőpontok:
2022. OKT 17. 09:30 - 10:30
2022. NOV 10. 09:30 - 10:30
Programidőpontok leírása

2022.10.17.(hétfő) 9:30

2022.11.10.(csütörtök) 9:30

 

Regisztráció szükséges!
E-mail: muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu
Telefon: 06 30 396 5476, 06 70 669 3320, 06 70 669 5094
Leírás:

A programra előzetes regisztráció szükséges (muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu). Kérjük, hogy a programot megelőző pénteki napon 15:00-ig küldjék az e-mailes regisztrációjukat, melyben írják le a program nevét és dátumát, valamint a létszámot. 

Regisztráció kezdete: 2022. SZEP 18. 00:00
Regisztráció vége: 2022. NOV 04. 15:00
További információk:

A kastély családbarát szolgáltatásairól itt találhatnak bővebb információkat: https://kiralyikastely.hu/csaladbarat-szolgaltatas.html

Célközönség

A programra szeretettel várunk minden 1 éves kor alatti kisgyermekkel érkező szülőt, nagyszülőt. 

Felelős személy
Név: Demeter-Guba Erzsébet
Cím: 2100 Gödöllő, Grassalkovich Kastély 5852 hrsz.
Telefon: 06 30 396 5476, 06 70 669 3320, 06 70 669 5094
E-mail: muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu
A múzeum további programjai
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Classic is cool -pályaorientáció
Classic is cool -pályaorientáció
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: rendhagyó műhelyfoglalkozás, rendhagyó múzeumbemutatás
Regisztráció szükséges!
Gondolkoztál már azon, hogy milyen lehet egy kastélyban dolgozni? Milyen érzés nap, mint nap mesélni a régmúlt történeteket, közelebb kerülni híres történelmi személyek tárgyaihoz? Ha érdekel a történelem, szívesen megismerkednél azzal, hogy milyen dolgozni egy múzeumban, miközben iskolai közösségi szolgálatos órákat is gyűjthetsz, akkor itt a helyed! Egy klub, ahol kamaszként bátran felteheted a kérdéseidet a kastélyról, a történelemről. Járj utána, hogy milyen történelmi titkokat rejtenek a kastély falai!
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Bunker aranya-kódfejtő játék
Bunker aranya-kódfejtő játék
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: akadályverseny, rendhagyó múzeumbemutatás, vetélkedő
Regisztráció szükséges!
Kincsvadászat a föld alatt, szabaduló játék a kastély Horthy-bunkerében. A játékosoknak 60 percük van, hogy a bombázás előtt kimenekítsék az elrejtett aranykincseket. A játék a bombabiztos óvóhelynek tervezett bunkerben zajlik, ahol titkos kódok, rejtjelek útmutatásait követve juthat el a csapat a megmentendő kincshez. A játékra maximum 5 fős csapatok jelentkezését várjuk. 12 éves kor alatt a részvétel nem ajánlott. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A program előzetes regisztrációhoz kötött: regisztracio@kiralyikastely.hu
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Kastélylurkók Klubja
Kastélylurkók Klubja
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, rendhagyó múzeumbemutatás
Regisztráció szükséges!
Itt a helyed, ha már jártál a kastélyban, de még nem láttál mindent, ha szeretnéd alaposabban megismerni az épületet, ha kíváncsi vagy hogyan öltözködtek, étkeztek, szórakoztak és milyen zenéket hallgattak a kastély lakói, ha felfedeznéd a titkos helyeket, ha szívesen tagja lennél egy lelkes kastélybarát csapatnak és alsó tagozatos diák vagy, akkor szeretettel várunk! Az újrahasznosítás jegyében minden alkalommal készítünk valamit, ami az adott alkalom témájához is illeszkedik. A programra előzetes regisztráció szükséges! Regisztrálni a muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu címen lehet.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Levelek a kastélyból
Levelek a kastélyból
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: családi program, rendhagyó múzeumbemutatás, tematikus foglalkozás
Játékos családi felfedező csomag az állandó kiállításhoz. Családi felfedező csomagunk segítségével most a kiállításban kalandozhattok! A játékos feladványok, kihívások, segítségével jobban megismerhetitek kik, és hogyan éltek egykor a kastélyban. A csomag segítségével minden résztvevő család önálló tempóban, több érzékszervet bevonva fedezheti fel a kastély történetét, és ismerkedhet meg a kastélyhoz kötődő történelmi személyekkel. Minden érdeklődő családot szeretettel várunk! A csomagokat keresd a pénztárban!
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Az én Sisim - Gyűjtők és gyűjtemények Erzsébet királyné bűvöletében
Az én Sisim - Gyűjtők és gyűjtemények Erzsébet királyné bűvöletében
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: időszaki kiállítás
Új időszaki kiállítás, mely a közösségi múzeum szellemiségében, egy pályázat keretében kiválasztott, Erzsébet királynéhoz kapcsolódó gyűjtőket kívánja bemutatni egy közös tárlat keretében. Erzsébet királyné népszerűségén nem fog az idő. Több mint 120 évvel a halálát okozó merénylet után rajongóinak száma világszerte nő. Mi lehet a titka? Mi készteti a mai követőit, hogy vele kapcsolatos tartalmakat olvassanak, filmeket nézzenek, hozzá kötődő helyszíneket keressenek fel és tárgyi emlékeket gyűjtsenek róla? Miért és pontosan mit gyűjtenek Sisi rajongói? A magyarországi Erzsébet királyné-kultusz központjaként működő Gödöllői Királyi Kastélyban idén különleges meglepetéssel készültünk a Sisi-rajongók számára. A számos muzeális kincset felvonultató állandó és időszaki kiállítások sora után a főszerepet most a gyűjtőknek szántuk. Pályázat keretében találtuk meg azokat a jelentkezőket, akik szívesen megmutatnák a nagyközönségnek gyűjtőszenvedélyük legszebb, legérdekesebb darabjait. Új kiállításunkon a gyűjtők személyes, mai történetei mellett kitekintést nyerhetünk a hazai Erzsébet-kultusz kialakulásának állomásaira is.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Tárlatvezetések - Az én Sisim kiállításban
Tárlatvezetések - Az én Sisim kiállításban
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: időszaki kiállítás, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Erzsébet királyné népszerűségén nem fog az idő. Több mint 120 évvel a halálát okozó merénylet után rajongóinak száma világszerte nő. Mi lehet a titka? Mi készteti a mai követőit, hogy vele kapcsolatos tartalmakat olvassanak, filmeket nézzenek, hozzá kötődő helyszíneket keressenek fel és tárgyi emlékeket gyűjtsenek róla? Miért és pontosan mit gyűjtenek Sisi rajongói? A magyarországi Erzsébet királyné-kultusz központjaként működő Gödöllői Királyi Kastélyban idén különleges meglepetéssel készültünk a Sisi-rajongók számára. A számos muzeális kincset felvonultató állandó és időszaki kiállítások sora után a főszerepet most a gyűjtőknek szántuk. Pályázat keretében találtuk meg azokat a jelentkezőket, akik szívesen megmutatnák a nagyközönségnek gyűjtőszenvedélyük legszebb, legérdekesebb darabjait. Új kiállításunkban a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesületének tagjai, önkéntesei tartanak tárlatvezetéseken a gyűjtők személyes, mai történetei mellett kitekintést nyerhetünk a hazai Erzsébet-kultusz kialakulásának állomásaira is.
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Parkséta Erzsébet királynéval
Parkséta Erzsébet királynéval
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: egyéb, rendhagyó tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Mit kedvelt Erzsébet királyné a kastélyt körbevevő parkban? Mely részeit kereste fel gödöllői tartózkodásai során a legszívesebben? Ha Ön is kíváncsi a fenti kérdésekre, akkor érdemes ellátogatnia erre a programunkra. Fedezze fel Ön is a kastély őszi színekben pompázó gyönyörű parkját a királyné vezetésével. A séta során számos érdekességet hallhatnak az érdeklődők nemcsak a parkról, hanem a királyi időszakról is.
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Parkmesék herceg Egérváry Elemérrel
Parkmesék herceg Egérváry Elemérrel
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: családi program, kirándulás
Felfedező játék a Gödöllői Királyi Kastély parkjában. Ismerd meg a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó természetvédelmi terület jellegzetes növényeit játékos feladatok segítségével! A sétán herceg Egérváry Elemér és barátai lesznek a kísérőitek, akik nemcsak egy-egy rövid meserészlettel szórakoztatnak, de vidám feladványokkal is ellátnak Titeket! Mire mind a nyolc állomást bejárjátok, nemcsak Elemér barátaivá, de a park szakértő ismerőivé is váltok! Minden felfedezőt szeretettel várunk! A felfedező csomag a jegypénztárban vásárolható meg. Ára 800 Ft/csomag
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Pedagógusok Napja
Pedagógusok Napja
Lejárt program
Program helyszíne: Gödöllő
Program típusa: kötetlen beszélgetés, tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
A programra azokat az érdeklődő általános, valamint középiskolában dolgozó pedagógusokat várjuk, akik még nem jártak a kastélyban és egy tárlatvezetés során szívesen megismernék a múzeumot, valamint a kastély múzeumpedagógiai programjára is kíváncsiak. A szakmai napon az előzetesen regisztrált pedagógusok egy tájékoztató beszélgetésen is részt vehetnek, ahol a kastély múzeumpedagógusai a múzeumpedagógiai programokról, pályázati lehetőségekről is tájékoztatást nyújtanak. A tájékoztató alkalom után lehetőségük nyílik, egy ingyenes tárlatvezetés keretein belül a kastély állandó kiállításainak megismerésére. A program célja többek között, hogy a pedagógusok megismerkedhessenek a kastéllyal, a múzeumpedagógusokkal, a múzeumpedagógiai programmal, valamint, hogy szabadon feltehessék a kérdéseiket, ezáltal is erősítsük velük a szakmai kapcsolatot. A tájékoztató alkalmon a résztvevők száma max. 60 fő, de a tálatvezetésen csak max. 25 fő tud részt venni.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap