?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról | Ettől a falattól nem lesz bajod! DE IGEN! - Glutén nélkül a világ Lejárt program | település: | Kiskunfélegyháza | | múzeum neve: | Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Kiskun Múzeuma | | program helyszíne: | 6100 Kiskunfélegyháza, dr. Holló Lajos utca 9. | | napszak: dél, délelőtt, délután | program típusa: egyéb, gasztronómiai program, kötetlen beszélgetés, speciális foglalkozás | célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, fiúk, gyermekek, gyógypedagógusok, iskolák, középiskolások, lányok, mozgáskorlátozottak, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők | | Egy diétát, legyen az glutén, tej, cukor stb... elkezdeni és azt tartani nem egyszerű feladat, főleg, ha kezdők vagyunk a témában. Milyen megoldások és lehetőségek léteznek?
Ha érdekel a téma, vagy Te is kezdő vagy, esetleg a családodban van érintett, gyere és segítünk!
| Az ételérzékenység megnehezíti az érintett mindennapjait, ám a nehézség mellett a szépségeket is meg kell tanulni ebben a kezdetben, nehéz helyzetben. A múzeumban ezen a különleges napon workshopokon tanulhatunk a gluténmentes, tejmentes élelmiszerekről, a diétáról, az egészségügyi problémákról, a napi rutinhoz kapcsolódó haj és bőrápolási termékekről.
Az „érintett válaszol” – Lóca Live beszélgetések:
Cöliákia az orvos szemszögéből
Cöliákia a dietetikus szemszögéből
Cöliákia a beteg szemszögéből
Cöliákia egy étterem szemszögéből
Cöliákia egy fodrász szemszögéből
Cöliákia egy érintett családtag szemszögéből .
A nap során élménysütés és főzés is lesz. Pizzát kóstolhatnak a Köménymag Gasztroház gluténmentes kínálatából, amit Palatinus Attila üzletvezető szakács készít el, és élménybemutatón keresztül egyszerű gluténmentes sütemény és tésztaétel készül Samu Csillával. | | Honlap: | https://kiskunmuzeum.hu/ | | E-mail: | kiskunmuzeum@gmail.com | | Ingyenes program! | | | | | |
| | | | Programidőpontok: | 2024. NOV 08. 10:00 - 16:00 | | Regisztráció szükséges! | E-mail: samu.csilla@kiskunmuzeum.hu | Telefon: (30) 431 8396 | Leírás: A hely befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges. A programok külön is látogathatóak! | Regisztráció kezdete: 2024. OKT 02. 08:00 | Regisztráció vége: 2024. OKT 16. 23:59 | | Célközönség | Pedagógusok, családok, 16-25 évesek, általános – és középiskolások és fogyatékkal élők, nagyszülők. | | Felelős személy | Név: Samu Csilla | Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Dr. Holló Lajos utca 9. | Telefon: (30) 431 8396 | E-mail: samu.csilla@kiskunmuzeum.hu | | | | |
| | | A múzeum további programjai | | | | Süssünk, süssünk valamit | Lejárt program | Program helyszíne: Kiskunfélegyháza | Program típusa: akadályverseny, előadás, gasztronómiai program, kötetlen beszélgetés, múzeumi foglalkozás, speciális foglalkozás | Regisztráció szükséges! | | "Isten áldása" - így tisztelik és emlegetik a félegyháziak az asztalra kerülő mindennapi kenyeret, a család alaptáplálékát. Városunkban a 1960-as évekig otthon készítették a kenyeret, mely magával vonta a malomipar fejlődését is.
Ha szívesen megismerkednél a szélmalmok világával és a kenyérsütéssel itt a helyed!
| | | | | | | | Mi fán terem a tarhonya? | Lejárt program | Program helyszíne: Kiskunfélegyháza | Program típusa: előadás, gasztronómiai program, tematikus foglalkozás | Regisztráció szükséges! | | A helyi értéktárunkba felvették a házi tarhonyát. Az alföldi településeknek mindennapi eledele a mai napig megfordul asztalainkon. De hol terem a tarhonya, fán vagy bokron? Ezt a tévhitet oszlatjuk el!
Ha szívesen megismerkednél a tarhonya készítéssel, gyere el és megmutatjuk! | | | | | | | | | Múzeumi cukrászda – Újítások Móra Ferencné szakácskönyvéből | Lejárt program | Program helyszíne: Kiskunfélegyháza | Program típusa: családi program, egyéb, gasztronómiai program, múzeumi nap | | Csak egy napra megnyílik a Kiskun Múzeumban a múzeumi cukrászda.
Ha kóstolnál és vásárolnál egy finom süteményt, tanulnál a cukrászatról, versenyeznél a sütiddel, vagy csak beszélgetnél egy mestercukrásszal, tölts el nálunk egy kellemes napot!
| | | | | | | | | |