RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Tudományos találkozások a Duna Múzeumban! Lejárt program
település:
Esztergom
múzeum neve:
Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2500 Esztergom, Kölcsey utca 2Térkép
napszak: délelőtt, délután
program típusa: családi program, egyéb, kézműves foglalkozás, műhelyfoglalkozás, múzeumi foglalkozás, múzeumi nap, tematikus foglalkozás
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, fiúk, gyermekek, iskolák, középiskolások, lányok, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, óvodások, pedagógusok, szülők
Vizes találmányok, megvalósult elképzelések, felfedezések. Találkozz vízzel kapcsolatos ötletekkel, találmányokkal, felfedezőkkel a Duna Múzeum új, állandó kiállításában!

Számtalan vízzel kapcsolatos találmány, megvalósult ötlet született az idők során. Az artézi kút, a vízöblítéses WC vagy akár a vízkerék feltalálása megváltoztatták, könnyebbé tették életünket. A rendezvény során a családok játékos formában, színes felfedező kártyákkal felszerelve indulnak majd útra a kiállításban, hogy kalandjuk végére érve közelebb kerüljenek a technika világához. Az új kiállítás több ponton lehetőséget nyújt a gyermekeknek, hogy játékos tevékenység közben értsenek meg műszaki megoldásokat, technikai érdekességeket.

Néhány másodperces ízelítő kisfilm

A múzeum foglalkoztató termében játékos feladványokat, bemutatót, előadást tervezünk. Vendégeink betekintést nyerhetnek egy csodálatra méltó, 300 évvel ezelőtt élt tudós ember, L. F. Marsigli, a Duna Fölfedezése c. munkájába. Marsigli ízeire bontotta a Dunát, minden érdekelte, a csillagok állásától kezdve a halakon, ásványokon át, az ott élő népek történetéig. Az ő munkássága előtt tisztelegve szervezzük kézműves programjainkat.

Honlap:
www.dunamuzeum.hu
E-mail:
info@dunamuzeum.hu
Ingyenes program!
Kiemelt tematika: Tudományos találkozások a múzeumban
Luigi Ferdinando Marsigli portréja
Sectio IV, a Dunakanyar térképe
Programidőpontok:
2019. OKT 19. 10:00 - 16:00
További információk:

10-15 óráig: Kézműves foglalkozások:

  • Az L. F Marsigli és J. C. Müllert munkássága nyomán született Duna-térkép új korszakot nyitott a hazai térképészet történetében. A gyerekek térképeket színezhetnek és puzzle is várja őket.

  • Ásványokkal lehet megismerkedni, amelyeket Marsigli könyvében megtalálunk.

  • A tudós madár ábrázolásai alapján játékos madárfaj felismerő játék várja a családokat.

15:00: A felnőtteknek Deák András, történész-muzeológus, Luigi Fernando Marsigli gróf művének fordítója és feldolgozója tart előadást a tudós a Duna Fölfedezése című munkájából.

Felelős személy
Név: Etter Viktória
Cím: 2500 Esztergom Kölcsey utca 2.
Telefon: +3633 500-250
Fax: -
E-mail: etter.viktoria@dunamuzeum.hu
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap