RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
A fotók akkor kellnek életre, amikor azt a közönség is láthatja Lejárt program
település:
Kóka
múzeum neve:
Kókai Helytörténeti Kiállítóhely Múzeum adatai
program helyszíne:
2243 Kóka, Kossuth Lajos u. 55.
program típusa: családi program, időszaki kiállítás, rendhagyó műhelyfoglalkozás
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, gyermekek, iskolák, középiskolások, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, óvodások, pedagógusok, szülők
"A természet csodái egy fodrász szemével". Kiss Anita fodrász, fotós szenzációs makrofotókkal mutatja be a természetben előforduló élőlények apró részleteit. "Ízelítő a Rendőrmúzeum anyagából" vándorkiállítás. A kiállításban olyan tárgyak fotói és leírásai szerepelnek, melyek a Rendőrmúzeum gyűjteményében megtalálhatóak "A Kókai Polgárőrség 30 éve" A helyi polgárőrök 30 éve a település szolgálatában.

2021. október 2-án három új időszaki kiállítást megnyitójára várjuk a közönséget az őszi fesztivál első hétvégéjén. 

"A természet csodái egy fodrász szemével". Hihetetlen tehetsége van egy kókai fodrásznak a fotózáshoz. Sok tanulással, kitartással, szenzációs makrófotókat készít. Hangulatos zenei aláfestéssel, egy pohár helyi bor kíséretében tekinthetjük meg a kiállítást. Amíg a szülő nézelődik, addig a kicsiket kézműves foglalkozással várjuk.

"Ízelítő a Rendőrmúzeum anyagából" vándorkiállítás. A kiállításban olyan tárgyak fotói és leírásai szerepelnek, melyek a Rendőrmúzeum gyűjteményében megtalálhatóak pl. Zrínyi sisak, konstábler bot, különböző régi rendőrségi járművek, különböző korszakok rendőregyenruhái, Kántor (híres nyomkövető-kutya), hírhedt bűnügyek leírásai pl. Kiss Béla (az első ismert magyar sorozatgyilkos -„cinkotai bádogosmester”), Whisky-s ügy bemutatása stb. A 14 tablóból (roll-up-ból) álló kiállítás egy kis ízelítőt ad a Rendőrmúzeum gyűjteményéből. 

A megnyitó napján bevonjuk a Nagykátai Rendőrkapitányságot is egy múzeumpedagógia foglalkozás erejéig, lesz tenyérlenyomat vétel, részegszemüveg kipróbálás stb.

" A Kókai Polgárőrség 30 éve" kiállítás. A rendőrséggel szorosan együttműködő helyi szervezet 30 évét mutatjuk be képekben, dokumentumokban.

Izgalmas együttlétet kínál ez a nap a család minden tagjának.

E-mail:
kokaigyujtemeny@gmail.com
Ingyenes program!
Kiemelt tematika: Többszólamú múzeum
Programidőpontok:
2021. OKT 02. - 2021. OKT 19.
10:00 - 12:00
Felelős személy
Név: Tölgyesiné Besenyei Edit
Cím: 2243 Kóka, Kossuth L. u. 55.
Telefon: 0620 365 1690
E-mail: kokaigyujtemeny@gmail.com
A múzeum további programjai
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
A ruha teszi az embert
Lejárt program
Program helyszíne: Kóka
Program típusa: családi program, gasztronómiai program, rendhagyó műhelyfoglalkozás
Kóka ünnepi és hétköznapi viselete az 40-50-es években című új állandó kiállítás megnyitójára szeretettel várjuk az érdeklődőket. Az installációt élethű babákkal mutatjuk be.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Pizsama parti a varázslat iskolájában
Lejárt program
Program helyszíne: Kóka
Program típusa: gasztronómiai program, kézműves foglalkozás, rendhagyó műhelyfoglalkozás, speciális foglalkozás, vetélkedő
Az őszi szünetben megtöltjük a múzeum szobáit 1-1 éjszakára gyerekzsivajjal. Megbosszuljuk a nappal fegyelmezettségét, megszínesítjük a színtelent, játékokkal, vetélkedőkkel.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2020MŐF 2019MŐF 2018
Nemzeti Kulturális Alap