RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Séta az iskolám körül
település:
Sopron
múzeum neve:
Soproni Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
9400 Sopron, Fő tér 8
napszak: délelőtt
program típusa: városnéző séta
célközönség: általános iskolások, fiúk, iskolák, középiskolások, lányok, pedagógusok
Ki az, aki fel tudja sorolni, hogy milyen emléktáblák vannak az (egykori) iskolája falán? Ki az, aki tudja, hogy a szomszéd épület miről nevezetes? Mikor nyitották meg az utcát, amelyiken nap, mint nap végigmegy? A Soproni Múzeum és a Soproni Városszépítő Egyesület közös, „Legyél Te is Városszépítő” projektjének keretein belül hívjuk sétálni az általános és középiskolásokat! "Séta az iskolám körül" címmel egy-egy 45 perces tanóra alatt a részt vevő osztályok az iskolájuk közvetlen környékét fedezik fel, ismerkednek a naponta látott utcák, házak és lakóik történetével. Egy történelem, hon- és népismeret, vagy éppen osztályfőnöki óra kiváló alkalom lehet arra, hogy egy kicsit más szemmel is körülnézzünk a saját iskolánk környékén…
Honlap:
www.sopronimuzeum.hu
E-mail:
sopronimuzeum@gmail.com
Jegyárak:

5000 Ft/csoport

Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Programidőpontok:
2019. SZEP 23. - 2019. NOV 08.
00:00 - 23:59
Programidőpontok leírása

A programot iskolaidőben, egy tanítási óra 45 perces tartalmában, hétfőtől péntekig kínáljuk.

Regisztráció szükséges!
E-mail: nemeth.ildiko@sopronimuzeum.hu
Leírás:

Előzetes bejelentkezést kérünk a megadott regisztrációs e-mail címen. Kolléganőnk időpontegyeztetés céljából e-mailben felveszi a jelentkezőkkel a kapcsolatot.

Regisztráció kezdete: 2019. SZEP 02.
Regisztráció vége: 2019. NOV 08.
Célközönség

Általános és középiskolai osztályok, 25-30 fő

Felelős személy
Név: Dr. Németh Ildikó
Cím: 9400 Sopron, Fő tér 8.
Telefon: 99/311-327
E-mail: nemeth.ildiko@sopronimuzeum.hu
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Múzeumi Őszbúcsúztató
Múzeumi Őszbúcsúztató
Őszbúcsúztató az Ó-Zsinagógában
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: családi program, előadás, gasztronómiai program, koncert, kötetlen beszélgetés, múzeumi foglalkozás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés, tematikus foglalkozás, városnéző séta
Tartson velünk és ismerje meg a zsidó ünnepek világát, kóstoljon bele ételeinkbe és ismerje meg szokásainkat! A soproni szakrális múlt egyik legkülönlegesebb helyszíne, az Ó-Zsinagóga kel életre a múzeumi Őszbúcsúztató keretében október 13-án az Új utcában.
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Séta a soproni zsidó temetőben
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés, műhelyfoglalkozás, rendhagyó tárlatvezetés, speciális foglalkozás, városnéző séta
Tudta, hogy a temető héber neve Bét Hájim, avagy az Élet Háza? Ismerje meg a zsidó vallás temetkezési szokásait, és ismerjük meg együtt a soproni zsidóság temetőjének történetét, keressük fel a leghíresebb zsidó sírokat a városban! Helyszín: Tómalom u.22 (Tómalom utca - Ókai utca sarok) A sétát vezeti: Büchler András (soproni hitközség elnöke)
Pincétől a padlásig
Pincétől a padlásig
Leonardo da Vinci és Ariadné fonala
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: előadás
M. Horváth Adrienn néprajzkutató, Waldorf tanár bevezető előadása felnőtteknek a fonás és a szövés történetéről. A soproni származású alkotó hivatásának tekinti a régmúlt korok üzenetét megőrizni, s a régi tudás egy részét a mai mindennapi praktikum szerves részévé átemelni. Az orsóval való munka megszerettetését különösen fontosnak tekinti Sopronban, hiszen a Soproni Múzeum régészeti gyűjteménye őrzi azt a kora vaskori lelet együttest, melyet minden valamirevaló szövés-fonással foglalkozó külföldi szakkönyv is közöl, mint a szövés és fonás korai történetének Európában fellelt egyik legrégebbi tárgyi bizonyítékát. A híres alakos urnákat közelről szemügyre is vesszük, az előadást követően pedig kipróbálható lesz az orsóval való fonás.
Tanárok napja
Tanárok napja
Családi Legendárium
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: pályázat
Irodalmi pályázat általános-és középiskolásoknak. Ilyen is lehet a történelem? Kedvcsináló tanároknak is... Idén is folytatjuk Családi legendárium pályázatunkat, melyben igaz családi történeteikbe avatnak be bennünket a pályázók. A hagyományosan a Múzeumok Őszi Fesztiválján megjelenő kiírásra két éve érkeznek Sopronból és az ország távoli pontjairól alkotások. A diákok szüleiket, nagyszüleiket faggatják a múlt eseményeiről, megosztják a hallottakat velünk, életre keltik a történelmet és közben új minőséget nyerhet a gyerek- szülő-nagyszülő közötti kapcsolat. Folytatásaként találkozók jönnek létre a múzeumban, ahol meghívásunkra maguk a történetek szereplői mesélnek az általuk átélt izgalmakról, szép- vagy szomorú történésekről. A pályázatot zsűri értékeli, a legjobbak két kategóriában értékes jutalmakban részesülnek.
16+ Felfedezők nyomában!
16+ Felfedezők nyomában!
Felfedezők és utazók elbeszélései Magyarországról
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: előadás
Hogyan látták őseinket a honfoglalás alatt? Mit gondoltak a török vagy az osztrák hadak a magyar katonákról, mit jelentettek egyes követek a Magyar Királyság ügyes bajos dolgairól? A magyar történelem tele van utazókkal felfedezőkkel. Osváth Ádám történész előadásában megismerteti azokat az ismert külföldi utazókat, akik Magyarországon jártak és lejegyezték az itt látottakat.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap