RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Gyűjtemények kincsei Lejárt program
település:
Budapest
múzeum neve:
Zenetörténeti Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
1014 Budapest, Táncsics M. utca 7.Térkép
napszak: délután
program típusa: előadás, időszaki kiállítás, koncert, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, fiúk, gyógypedagógusok, középiskolások, lányok, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők
A rendhagyó tárlatvezetés a Zenetörténeti Múzeum három új időszaki kiállítását öleli át, amely végén hegedűmuzsikát hallhatnak az érdeklődők.

A 20–21. Századi Magyar Zenei Archívuma 10 éve alakult meg MTA „Lendület” programjának keretében. Az évforduló alkalmából rendezett kiállítás az Archívum gyűjteményeiben őrzött sokezer, unikális dokumentumból válogat. Az Archívum zeneszerzők, előadóművészek, zenetudósok, valamint zenei intézmények gyűjteményeit őrzi a kéziratos és nyomtatott kottáktól a fényképeken és a képzőművészeti tárgyakon át egészen a személyes tárgyakig.

A Bartók Archívum időszaki kiállítása elsősorban a gyűjteményükbe újabban – Waldbauer Imre és Székely Zoltán hagyatékából – bekerült értékes dokumentumokat kívánja első ízben a nagyközönség elé tárni. Az Archívumban őrzött további anyagokkal kiegészítve beszélnek majd a kutatás számára is nélkülözhetetlen új szerzemények, a 20. századi zenetörténet egy máig ható és páratlan nemzetközi kisugárzású fejezetéről, művekről, zeneszerzés és előadó művészet kapcsolatáról.

Programunk harmadik felében Reményi László (1865–1864), a nemzetközi hírű szakértő felbecsülhetetlen értékű kutatásain, a Múzeumban őrzött Reményi-hagyatékon keresztül mutatjuk be Nemessányi Sámuel munkásságát, akit a hazai és külföldi szakirodalom a magyar hegedűkészítés legnagyobb mestereként tart számon. A tárlaton eredeti Nemessányi mesterhangszereket állítottunk ki, amelyek közül néhányat hegedűművész fog megszólaltatni.

Honlap:
https://zti.hu/index.php/hu/muzeum
E-mail:
zti.muzeum@abtk.hu
Jegyárak:

Felnőtt: 1000 Ft

Diák / nyugdíjas / pedagógus: 500 Ft

Ingyenes: a 6 éves kor alatti gyermekek; a fogyatékossággal élők és kísérőik (jogosultanként egy fő); az ICOM kártya tulajdonosok

Értékeink újratöltve
Programidőpontok:
2022. OKT 15. 15:00 - 16:00
Felelős személy
Név: Borz Zsófia
E-mail: borz.zsofia@abtk.hu
A múzeum további programjai
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Hangszer vagy műtárgy? – egy restaurátorműhely titkai
Hangszer vagy műtárgy? – egy restaurátorműhely titkai
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: előadás, műterem-látogatás, rendhagyó műtárgybemutatás
Regisztráció szükséges!
Fedezzük fel együtt a restaurátorműhelyt! A rendhagyó műhelylátogatás alkalmával betekintést kaphatnak a restaurátor munkájába, megfigyelhetik több hangszer helyreállításának aktuális munkafolyamatát.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Séta az Erdődy- palotában
Séta az Erdődy- palotában
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: előadás, rendhagyó múzeumbemutatás
A Zenetörténeti Múzeumnak otthont adó Erdődy- palotába invitáljuk az érdeklődőket. Járjuk be együtt a barokk palota legszebb tereit!

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap