RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Mindentudó termések  Lejárt program
település:
Gyula
múzeum neve:
Gyulai Vár Múzeum adatai
program helyszíne:
5700 Gyula, Várkert
napszak: délután
program típusa: családi program, kézműves foglalkozás
célközönség: általános iskolások, családok, értelmi fogyatékossággal élők, felnőttek, fiúk, gyermekek, hallássérültek, lányok, óvodások, szülők
Játszóházunkban a régi korok játékait, és a hagyományos őszi-téli munkákat elevenítjük fel. A gyerekek megtapasztalhatják a régi anyagok, termések tapintását, tulajdonságait, valamint kreatív felhasználásukat.
E-mail:
info@gyulakult.hu
Értékeink újratöltve
Programidőpontok:
2022. OKT 29. 14:00 - 16:00
A múzeum további programjai
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Középkori „edzés” a vár udvarán
Lejárt program
Program helyszíne: Gyula
A fizikai jól lét jegyében a Kerecsényi László Íjász Egyesület hagyományőreinek közreműködésével középkori edzésen vehetnek részt a lelkes mozogni vágyók a vár udvarán. A szabadtéri edzésen súlyzók helyett kötél, ágyúgolyó és több, a középkor hangulatát és életmódját idéző eszköz lesz a társad.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Nyitott kovácsműhely
Lejárt program
Program helyszíne: Gyula
Program típusa: tematikus foglalkozás
A vár működő kovácsműhelyében a kovácsmester inasaként te is kezedbe veheted , az általa használt hagyományos eszközöket. Az évszázadokon át jelentős mesterség interaktív bemutatásával a hagyományok ápolásának fontossága mellett az alkotás örömére is szeretnénk felhívni a figyelmed.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Solymászbemutató
Lejárt program
Program helyszíne: Gyula
Program típusa: előadás
Szolgáltatásaink között az egyik legnépszerűbb a solymászbemutató, amelyen a madarakat testközelből is megismerheted. A Múzeumok Őszi Fesztiválján megrendezett bemutatókat olyan ismeretekkel egészítjük ki, hogy milyen módon óvhatjuk a természeti környezetünket, vagy például mit tegyünk, ha sérült madarat vagy fiókát találunk.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Gyula a víz városa
Lejárt program
Program helyszíne: Gyula
Program típusa: előadás
A középkori Gyulát a Körösök közelsége és a várost átszelő élővíz csatornák okán méltán hasonlították Velencéhez, mélyről feltörő gyógyvízének jótékony hatásait pedig már a törökök is élvezték. Az izgalmas előadás a város és a víz korokon átívelő kapcsolatát mutatja be, egészen a nemzetközileg is ismert Várfürdő létrejöttéig.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap