RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Regionális néprajzi konferencia Lejárt program
település:
Miskolc
múzeum neve:
Herman Ottó Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
MAB Székház, Erzsébet tér 3.
A Herman Ottó Múzeum néprajzi tára és a Miskolci Akadémiai Bizottság Néprajzi és Kulturális Antropológiai Munkabizottsága tudományos konferenciát szervez, ahol a BAZ, Heves és Nógrád megyében dolgozó szakemberek beszámolnak egymásnak és az érdeklődő közönségnek az aktuális kutatási eredményekről.
Honlap:
http://hermuz.hu/
E-mail:
latogato@hermuz.hu
Szakmai programok
Programidőpontok:
2022. NOV 08. 00:00 - 23:59
A múzeum további programjai
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Pizsamaparti
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
A Da Vinci tévécsatorna által szervezett program gyerekeknek, akik zárás után ismerkedhetnek meg a múzeummal, részt vehetnek egy különleges múzeumpedagógiai foglalkozáson, így nem mindennapi élményekkel gazdagodnak.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Restaurátor műhely látogatás
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
A múzeum Műtárgyvédelmi Osztályának munkatársai igazi műhelytitkokba avatják be az érdeklődőket ezen a délelőttön: megmutatják, miként történik egy neolitikus település Kr. e. 5400-ból származó háztartási és díszített edényeinek összeállítása, ragasztása. Az érdeklődők bepillanthatnak a Borsodivánka Marhajárás-Nagyhalom ásatásán előkerült ház spirális díszítésű, kerámiaagyagból készített faltöredékének konzerválásába, emellett régészeti fémtárgyak (ezüst és bronz) restaurálásába is. Megtudhatják például, miért szükséges a régészeti vastárgyakat vákuumcsomagolni. Végül részt vehetnek egy kopjafa különböző gombák okozta károsodásának felmérésében és a fa konzerválásában. A műhely befogadóképessége miatt egy csoportban egyszerre 5-7 főt tudunk fogadni.
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Őslények lapbook-on
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
Lapbook készítés diákoknak. A lapbook-ok témája a múzeumban látható őslények (növények és állatok). A résztvevő csapatok kiválasztanak egy számukra szimpatikus őslényt, amelyről előre megadott szempontok alapján készítenek egy-egy lapbook-ot. Az elkészült lapbook-okról fotót készítünk, ami a múzeum facebook oldalán, ill. a múzeum honlapján a múzeumpedagógia fül alatt is megtekinthetők lesznek.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap