RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Formabontó Lejárt program
település:
Nyíregyháza
múzeum neve:
Jósa András Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 21.Térkép
napszak: délután
program típusa: rendhagyó műhelyfoglalkozás
célközönség: családok, felnőttek, gyermekek, középiskolások
Szobrok mutatják meg magukat a kiállítások termeiben, alkotókkal találkozhatunk különböző programokon, de vajon bepillanthatunk-e a szobrászművész műhelyébe? Ha beléphetnénk a műhely ajtaján, milyen világ várna minket? Egy különleges utazásra hívunk minden kedves érdeklődőt.

Kerekedjünk fel és látogassuk meg Németh Erika szobrászművészt, aki tárt ajtókkal vár minket, hogy megmutassa műhelyének zugait, az alkotásaiból ízelítőt adjon, meséljen a formák és jelentések világáról. Fény derül arra is, hogy találkozik-e a művész és a befogadó közönség elképzelése az alkotás folyamatáról, az alkotások üzenetéről, milyen út vezet az elgondolástól a kész formákig, mi fán terem egy szobrász, milyen tudás és elhivatottság kell mindehhez?

Németh Erika szobrászművészt gyermekkora Csongrád megyéhez köti, a mindszenti Tisza-part a szívébe költözött. Művészetére nagy hatással volt a hódmezővásárhelyi, a mártélyi és a makói művésztelepek és Szeged pezsgő kulturális életének világa. A Pécsi Tudományegyetemen tanult szobrászatot, ezt követően három évig az „örök városban”, Rómában élt és dolgozott. Jelenleg Nyíregyházán él, alkot és tanít. Szobrászként köztéri szobrokat, érmeket, portrékat, domborműveket készít, elsősorban bronzból, de közel áll hozzá a grafikusi munka is. Tagja a Hadron Művészeti Egyesületnek.

„A művészet minden ága érdekel. A képzőművészet szeretete és ismerete mellett a komolyzene, az irodalom, a tánc, a színház eseményei is rendkívül fontosak számomra. Mindig is hittem a művészetek összefogásában. Abban, hogy támaszt adnak a lét értelmezéséhez, megismertetik az életörömöt és elősegítik a lélek igaz fejlődését. Hiszem, hogy az igazi művészet független, pártatlan és szabad, s ezt a kiváltságát meg is őrzi.” – Németh Erika

Honlap:
www.josamuzeum.hu
E-mail:
info@josamuzeum.hu
Ingyenes program!
Mesterek és alkotók
Programidőpontok:
2018. OKT 10. 14:00 - 16:00
Regisztráció szükséges!
E-mail: andrea.babolcsi@gmail.com
Telefon: +36-20/9393-505
Regisztráció kezdete: 2018. SZEP 20. 09:00
Regisztráció vége: 2018. OKT 08. 16:00
További információk:

Helyszín: Antalbokor

Célközönség

12+ korosztálytól

Felelős személy
Név: Babolcsi Andrea
Cím: 4400 Nyíregyháza, Benczúr tér 21.
Telefon: +36-20/9393-505
E-mail: andrea.babolcsi@gmail.com
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Irodalmi találkozások a múzeumban
Irodalmi találkozások a múzeumban
Magyar Népmese Napja
Magyar Népmese Napja
Lejárt program
Program helyszíne: Nyíregyháza
Program típusa: múzeumi nap
Regisztráció szükséges!
Az idei évben folytatjuk a hagyományt, mely szerint az év élőlényeit hívjuk segítségül kalandtúránkhoz. A mesebeli utazás alkalmával szükség lesz szinte valamennyi érzékszervünkre, s képzelő érőnkre. Bebarangoljuk a múzeumot, s közben megkeressük a varázskulcsot, mellyel az út végén kinyithatjuk „tudomány fellegvárának” ajtaját. A palotában ezek után kezdetét veszi majd a zenés mulatozás.
Múzeumi Őszbúcsúztató
Múzeumi Őszbúcsúztató
Búcsú a
Búcsú a "mázoló legénytől"
Lejárt program
Program helyszíne: Nyíregyháza
Program típusa: műhelyfoglalkozás, rendhagyó tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Búcsú a „mázoló legénytől” programunkkal zárjuk a „Munkácsy 50” című időszaki kiállításunk rendezvénysorozatát. Az összművészeti esemény alkalmával találkozhatunk a Hadron Művészeti Egyesület tagjaival, akik rendhagyó módon kalauzolnak bennünket a tárlatban. Ha látogatók elég bátornak érzik magukat, kipróbálhatják kézügyességüket, elsajátíthatnak különleges művészeti technikákat. A nap folyamán Munkácsy szalonjába várjuk a látogatókat, ahol „A kis cukortolvaj” című festményt keltjük életre, s egy rendhagyó fotózáson vesznek részt az arra vállalkozók. A programot egy kamarakoncerttel tesszük élményszerűvé, egésszé.
Sétálj, gyalogolj, bringázz!
Sétálj, gyalogolj, bringázz!
25 múltmese- kulturális séta
25 múltmese- kulturális séta
Lejárt program
Program helyszíne: Nyíregyháza
Program típusa: városnéző séta
Regisztráció szükséges!
A 2,5 km-es gyalogtúra útvonalára történelmi, irodalmi csemegéket fűzünk fel, felkutatva Nyíregyháza izgalmas helyszíneit. 25 érdekesség hangzik el, s közben a résztvevők személyes élményeit is szívesen vesszük az adott helyszínekkel és a hozzájuk kapcsolódó híres emberekkel kapcsolatosan.
Irodalmi találkozások a múzeumban
Irodalmi találkozások a múzeumban
„Porból a csillagokig” – összművészeti est Éjszakai Bekukkantó 2.
„Porból a csillagokig” – összművészeti est Éjszakai Bekukkantó 2.
Program helyszíne: Nyíregyháza
Program típusa: előadás, gasztronómiai program, időszaki kiállítás, koncert, kötetlen beszélgetés
Az érzelmekben gazdag és sokszínű összművészeti est felöleli a kortárs irodalom, képzőművészet és zene világát, fűszerezve levéltári mustrával és gasztronómiai csemegékkel. Az est folyamán vendégünk lesz Eszterhai Katalin írónő, Zsombori Erzsébet és Mayer Hella festőművészek, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint zeneművészek. A találkozási pontok meghatározóak, az est minden szereplőjének közös üzenete: „Lélek van teveled, nem maradsz egyedül.” – Áprily Lajos.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Sétálj, gyalogolj, bringázz! – kulturális örökségtúrák

Magyar Múzeumok

Gyűjtsd a km-eket és a pontokat! Ünnepeljük együtt az NKA-t!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2017MŐF 2016MŐF 2015
Nemzeti Kulturális Alap