RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Fiatal kutatók konferenciája Lejárt program
település:
Létavértes
múzeum neve:
Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény Múzeum adatai
program helyszíne:
4283 Létavértes, Létavértes, Irinyi u. 7.Térkép
napszak: délelőtt, dél, délután
program típusa: előadás
célközönség: felnőttek, pedagógusok
Fiatal néprajzkutatók, történészek, földrajztudósok számára készülünk konferenciát megtartani. Az előadások célja, hogy a fiatal kutatók, muzelógusok megismerjék egymás kutatásait. Szeretnénk, hogy ne csak a szakemberek, hanem más érdeklődök is új ismeretekkel gazdagodjanak. Ezért programunkat minden érdeklődő számára meghirdetjük.

Fiatal néprajzkutatók, történészek, földrajztudósok számára készülünk konferenciát megtartani. A téma Hajdú-Bihar néprajza, földrajza  és történelme.

A rendezvény alapvető célja, hogy lehetőséget biztosítson hazai  kutatók, doktoranduszok, muzeológusok számára tudományos eredményeik prezentálására, ezenfelül személyes és szakmai kapcsolatok és együttműködések kiépítésére. 

Várjuk jelentkezéseket olyan, tudományos témájú előadással vagy poszterrel, amely a  nem szakmai körökben mozgó hallgatók számára is érdekes, izgalmas ismereteket közvetít. 

A bemutatásra kerülő témákat a beérkezett összefoglalók alapján választjuk ki. A kiválasztásnál fontos szempont, hogy az adott téma mennyire érdekes és közérthető. A válogatás eredményéről mindenkit személyesen értesítünk email-ben 2022. október.31-ig

Kérjük, hogy 2022. oktober 22-ig küldje el az alábbi információkat a rozsnyai.gyujtemeny@gmail.com címre.

Jelentkező neve, e-mail címe:

Intézmény:

Beosztás:

Előadásának címe:

Absztrakt (1500-2000 karakter)

Kulcsszavak (3-5 szó)

Honlap:
https://rozsnyaigyujtemeny.hu/
E-mail:
rozsnyai.gyujtemeny@gmail.com
Szakmai programok
Programidőpontok:
2022. NOV 12. 09:00 - 15:00
Felelős személy
Név: Pákozdi Dávid
Cím: 4283 Létavértes Irinyi utca 7
Telefon: 06301999437
E-mail: rozsnyai.gyujtemeny@gmail.com
A múzeum további programjai
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Szent Dömötör Nap
Szent Dömötör Nap
Lejárt program
Program helyszíne: Létavértes
Program típusa: akadályverseny, családi program, egyéb, előadás, verseny, vetélkedő
A programot a múzeumunkkal együttműködő időszakosan működtetett (kihajtástól áprilistól-behajtásig októberig) Pöttöm majorban rendezzük meg. A programra beharangozó kisfilmmel hívjuk fel a figyelmet.A rendezvény délelőttjén lovas ügyességi versenyeket kívánunk tartani. Terveink között szerepel idén is egy népi színjátszó előadás, csikósbemutató, témához illő bábelőadás, kézműveskedés,lovagoltatás,főzőverseny, falu bikája vetélkedő, házaspárok ügyességi vetélkedője és gyermekek számára népi olimpia megtartása.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Értékőrzés Gyermekszemmel
Értékőrzés Gyermekszemmel
Lejárt program
Program helyszíne: Létavértes
Program típusa: egyéb, időszaki kiállítás, rajzverseny
Programunk célja, hogy a hagyományőrzést közelebb hozzuk a gyermekek számára. Ennek érdekében egy felhívást szeretnék közre adni, melyben a gyermekeket rajzolásra, festésre vagy egyéb alkotásra kérnék fel. A téma a hagyományaink őrzése lenne. Célunk az hogy gyermekekkel megtanítsuk a tradíciók megőrzésének fontosságát. Mindezt játékos rajz festmény vagy egyéb alkotás formájában szeretnénk megvalósítani a pedagógusok bevonásával. Az elkészült alkotásokból az időszaki kiállítótetemünkben egy bemutató kiállítást is tervezünk megtartani.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Őszi barangolás a néphagyományokban
Őszi barangolás a néphagyományokban
Lejárt program
Program helyszíne: Létavértes
Program típusa: családi program, múzeumi foglalkozás, speciális foglalkozás, tematikus foglalkozás, verseny, vetélkedő
A Rozsnyai Gyűjtemény játékos vetélkedőt szervez, melyen a résztvevők megismerkedhetnek Létavértes és a környék népi értékeivel, hagyományaival. A program során az érdeklődök 3-5 fős csapatokat alkotva vesznek részt egy turán. Minden állomáson egy rejtvény várja az érkezőket. Célunk, hogy közelebb hozuk a hagyományokat, az értékmentést és játszva tanitsunk. A hagyományos paraszti élet egy-egy olyan részletét, amely ma már ismeretlen és elképzelhetetlen a fiatalok számára szeretnénk ezzel a játékos vetélkedővel közelebb hozni.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap