RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Egy hírhedt javasasszony világa Lejárt program
település:
Szenna
múzeum neve:
Szennai Skanzen Múzeum adatai
program helyszíne:
7477 Szenna, Rákóczi utca 2.Térkép
napszak: reggel, délelőtt, dél, délután
program típusa: családi program, drámapedagógiai foglalkozás, rendhagyó múzeumbemutatás
célközönség: általános iskolások, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdők, családok, felnőttek, fiúk, fogyatékossággal élők, gyermekek, gyógypedagógusok, középiskolások, lányok, nyugdíjasok, óvodások, pedagógusok, sajátos nevelési igényűek, szülők
A múzeum bátor látogatói, ebben a pár napban maguk is élő történelem részesei lehetnek, játékos módon pillanthatnak be Fogarasi Böske mindennapjaiba, így megismerkedve egy somogyszobi javasasszony kivételes életével és tevékenységével. Egy rövidfilm forgatási napjaiba nyújtunk betekintést és szereplési lehetőséget.


A film az Élő történelem másként – múzeumok a virtuális térben című mintaprogram keretében készül, mely során az érdeklődők nemcsak a gyógyítói praktikákba, hanem a rontások, és falusi pletykák világába is bele csöppenhetnek, így bővítve somogyi hiedelemvilággal, a népi gyógyászattal és gyógynövényekkel kapcsolatos tudásukat. 

E-mail:
szenna@skanzen.hu
Jegyárak:
16+ Bátraké a szerencse!
Programidőpontok:
2020. OKT 08. - 2020. OKT 10.
10:30 - 16:30
Felelős személy
Név: Kovács-Hegedűs Elvira
Telefon: 06-70-456-9536
A múzeum további programjai
Valódi és virtuális múzeumi találkozások
Valódi és virtuális múzeumi találkozások
Fogarasi Böske praktikái, avagy egy somogyszobi javasasszony világa
Fogarasi Böske praktikái, avagy egy somogyszobi javasasszony világa
Lejárt program
Program helyszíne: Szenna
Program típusa: filmvetítés, múzeumi nap, rendhagyó múzeumbemutatás
A somogyszobi portánkon a múzeum látogatói aznap élő történelmi játékon keresztül pillanthatnak be a ház történetéhez szorosan kapcsolódó javasasszony, Fogarasi Böske életének egyes mozzanataiba, gyógyítói praktikáiba. Az élőtörténelmi játék mellé Somogy hiedelemvilágát, népi gyógyászatát, gyógynövény ismeretét bemutató tárlatvezetést és bemutatókat kínálunk. A program keretében bemutatásra kerül az Élő történelemhez kapcsolódó rövidfilmünk.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Márton-napi Vigasságok
Márton-napi Vigasságok
Lejárt program
Program helyszíne: Szenna
Program típusa: családi program, gasztronómiai program, kézműves foglalkozás, koncert
A Márton-napi Vigasságokat az elmúlt évek hagyományainak folytatásaként az idén is a népi épített örökségi környezetben rendezzük meg. Az új kiállításban megelevenedik a kukoricafosztó, az élőszavas mesemondás, amelyen a népmese mellett az őszi időszakra jellemző tevékenységekbe, munkafolyamatokba kapcsolódhatnak be a látogatók. A kukoricamorzsolás mellett a gyapjú feldolgozása és a fonás is fókuszba kerül.
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Tanárok és óvodapedagógusok napja ONLINE
Tanárok és óvodapedagógusok napja ONLINE
Lejárt program
Program helyszíne: Szenna
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés, műhelyfoglalkozás
Szakmai programra várjuk online a környék pedagógusait, óvodapedagógusait, ahol a fő téma az oktatás során alkalmazható élőszavas történetmesélés. A műhelymunka helyszíne a múzeum Év kiállítása dicsérő okleveles új kiállítása és közösségi, múzeumpedagógiai foglalkoztató tere.Vendégünk Czigány Tamás néptánc pedagógus, koreográfus, dudás gondolataival és egy ormánsági mesével.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
ELMARAD!!! Építsünk sárból, fából - Népi építész tábor gyerekeknek ELMARAD!!!
ELMARAD!!! Építsünk sárból, fából - Népi építész tábor gyerekeknek ELMARAD!!!
Program helyszíne: Szenna
Program típusa: kézműves foglalkozás, kirándulás, rendhagyó múzeumbemutatás
ELMARAD!!! Sajnálattal értesítünk mindenkit, hogy a koronavírus járványhelyzetre való tekintettel az október 26-30 között, az iskolai őszi szünet idejére tervezett Építsünk sárból, fából napközis népi építész tábor ELMARAD! Az iskolai őszi szünet idejére népi építészeti napközis táborba várunk általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákokat. A táborban szabadtéren, a Skanzenen belül és kívül ismerkedhetnek meg a gyerekek Belső-Somogy és a Zselic népi építészeti emlékeivel. Közösen járjuk be Szenna települését, nézzük, gyűjtjük, mérjük fel népi építészeti emlékeit. A diákok gyakorlatban is megtanulhatják a régi paraszti építészet alapfogásait, technikáit, saraznak, faragnak, kerítést fonnak, tervrajzot olvasnak, szerkesztenek, építenek.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2019MŐF 2018MŐF 2017
Nemzeti Kulturális Alap