RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Múzeum a háborúban
település:
Budapest
múzeum neve:
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
1014 Budapest, Kapisztrán tér 2-4.
A „Pincétől a padlásig” idei programjában nem a fizikai, hanem a virtuális térben ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Hadtörténeti Múzeum rejtett zugaival. Az online előadás a múzeum épületének és gyűjteményének II. világháborús sorsát mutatja be.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum „Pincétől a padlásig” idei programjában a látogatók betekintést nyerhetnek a kiállítótéren kívüli részekbe és megismerkedhetnek a múzeum történetével. Az előadás és túra tematikája a II. világháború befejezésének 75. évfordulójához illeszkedve, a múzeum és gyűjteményeinek hányattatott sorsa a világégés alatt. A program eredetileg a múzeum épületében lett volna megrendezve, de a jelenlegi járványügyi korlátozások miatt csak online, azaz netes felületre feltöltött videó formájában lesz elérhető. A videóban, kapcsolódva a program eredeti terveihez, két előadás lesz: az első magának a Hadtörténeti Múzeum épületének a történetét mutatja be az 1944/45-ös ostrom során és az újjáépítés megkezdését, míg a másik a gyűjtemény kimenekítését a háború sújtotta Budapestről.

E-mail:
webmaster@mail.militaria.hu
Pincétől a padlásig
Programidőpontok:
2020. OKT 26. - 2020. NOV 27.
00:00 - 23:59
Felelős személy
Név: Horváth Gergely
Cím: 1014 Bp. Kapisztrán tér 2-4.
Telefon: +36-1-325-16-18
E-mail: muzeumpedagogia@mail.militaria.hu
Látnivalók a környéken
Speciális szállásajánlatok a környéken
A múzeum további programjai
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Ostromséta
Program helyszíne: Budapest
2020-ban a Magyarországi harcok végének 75. évfordulójára emlékezünk. Budapest ostroma a második világháború egyik legpusztítóbb ütközete volt, melynek nyomait a város a mai napig magán viseli. A HM HIM munkatársai Online Vársétára invitálják az érdeklődőket, melyen bejárhatják a Várnegyed és az ostrom legfontosabb budai helyszíneit.
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Zrínyi Miklós és a Szigeti Veszedelem
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Múzeumpedagógiai foglakozásunk során a fiatalok megismerkedhetnek a költő-hadvezér életével és munkásságával. Bemutatjuk a 17. század Magyarországán jellemző hadviselést, valamint Zrínyi téli hadjáratát és legfőbb műveit, köztük a Szigeti Veszedelmet. Az online is elérhető foglalkozást fegyverbemutató és kisebb feladatok színesítik.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2019MŐF 2018MŐF 2017
Nemzeti Kulturális Alap