RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Zrínyi Miklós és a Szigeti Veszedelem
település:
Budapest
múzeum neve:
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
1014 Budapest, Kapisztrán tér 2-4.
célközönség: iskolák, középiskolások
Múzeumpedagógiai foglakozásunk során a fiatalok megismerkedhetnek a költő-hadvezér életével és munkásságával. Bemutatjuk a 17. század Magyarországán jellemző hadviselést, valamint Zrínyi téli hadjáratát és legfőbb műveit, köztük a Szigeti Veszedelmet. Az online is elérhető foglalkozást fegyverbemutató és kisebb feladatok színesítik.

Ki volt Gróf Zrínyi Miklós és miért fontos a magyar és horvát történelem számára? Milyen katonai eredményeket ért el és milyen volt irodalmi munkássága? Hogyan nézett ki a hadihelyzet a 17. század közepén Magyarországon és milyen fegyverekkel harcoltak itt a különböző népek (magyarok, horvátok, németek, oszmánok) katonái? Ezekre és hasonlóan érdekes kérdésekre igyekszik választ adni a Zrínyi-emlékév alkalmából összeállított múzeumpedagógiai foglalkozásunk. A diákok megismerkedhetnek a költő-hadvezér életével, katonai, irodalmi és hadtudományi munkásságával. Bemutatjuk továbbá a korszakban jellemző harcmodort, katonatípusokat, fegyverzetet és a főbb katonai eseményeket. Foglalkozásunk során a fiatalok megismerkedhetnek Zrínyi főbb műveivel, köztük természetesen a Szigeti veszedelemmel.  Az online is elérhető foglalkozást fegyverbemutató és kisebb feladatok igyekeznek még színesebbé és interaktívabbá tenni. 14 és 18 év közötti diákoknak ajánljuk.

E-mail:
webmaster@mail.militaria.hu
Utazó múzeum
Programidőpontok:
2020. OKT 05. - 2020. NOV 23.
00:00 - 23:59
Programidőpontok leírása

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum utazó múzeum programja hétfői napokon kerül megvalósításra. Az időpontok tekintetében kérjük vegyék fel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Felelős személy
Név: Horváth Gergely
Cím: 1014 Bp. Kapisztrán tér 2-4.
Telefon: +36-1-325-16-18
E-mail: muzeumpedagogia@mail.militaria.hu
Látnivalók a környéken
Speciális szállásajánlatok a környéken
A múzeum további programjai
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Ostromséta
Program helyszíne: Budapest
2020-ban a Magyarországi harcok végének 75. évfordulójára emlékezünk. Budapest ostroma a második világháború egyik legpusztítóbb ütközete volt, melynek nyomait a város a mai napig magán viseli. A HM HIM munkatársai Online Vársétára invitálják az érdeklődőket, melyen bejárhatják a Várnegyed és az ostrom legfontosabb budai helyszíneit.
Pincétől a padlásig
Pincétől a padlásig
Múzeum a háborúban
Program helyszíne: Budapest
A „Pincétől a padlásig” idei programjában nem a fizikai, hanem a virtuális térben ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Hadtörténeti Múzeum rejtett zugaival. Az online előadás a múzeum épületének és gyűjteményének II. világháborús sorsát mutatja be.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2019MŐF 2018MŐF 2017
Nemzeti Kulturális Alap