RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Galéria > A Tanárok Éjszakájáról jelentjük > Tanárok Éjszakája a Janus Pannonius Múzeum ...

Tanárok Éjszakája a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályán

Az esti színes program keretében az érdeklődők bepillantást nyerhettek az aktuális "Végtelen sokféleség" c. kiállításon kívül, a múzeum kiállításainak hátterét biztosító gyűjteményekbe. Emellett sikeres programokon is részt vettek főképp fiatalok, gyerekek és idősebb látogatók. Egy gazdag város - Pécs természeti értékei, védett területei a kiállítások hátterében címmel Dénes Andrea botanikus előadását a teremhez mérten nagyobb érdeklődés miatt kétszer kellett megtartani. Utána Dr. Halblender Anna "Miért színes a természet?" címmel kísérletezett környezetünk anyagaival. A 20 érdekes kémiai kísérletre akkora volt az érdeklődés, hogy a tervezett Tücsökterem helyett a kiállító teremben kellett megtartani. A kicsiknek igencsak tetsző füstölgő kémcsövek után szerencsére a múzeum is épségben maradt. A felnőttek pedig talán a "hogyan készítsünk vízből bort, borból tejet és tejből sört" kísérlet hátterére voltak kíváncsiak a leginkább.

A látogatók közben a gyűjteményekbe is betekintettek. Kisbenedek Tibor rovarász, osztályvezető vezette az éjjeli sétát a mamutcsontok, farkasok és az amazóniai pillangók között, érdekes történetekkel színezve bogaras kutatókról, gyűjtőkről, ritka gyűjteményi szerzeményekről.

A programra örömmel tekintenek vissza szervezők is. Öröm volt hallgatni a folyton csicsergő óvodás kérdéseit, a nagypapát maga után húzó érdeklődő kisiskolást a "na vajon ezt tudod-e te okos felnőtt" csalafinta gyerekkérdéseket, a viccelődő, vihorászó tiniket, és a csendesen szemlélődő felnőtteket is.


Helyszín: JPM Természettudományi Osztály (Pécs, Szabadság u. 2.)
Időpont: 2013. október 11., 17.00-22.00

Kapcsolódó kiállítás: Végtelen sokszínűség - a rovarok birodalma

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2019MŐF 2018MŐF 2017
Nemzeti Kulturális Alap