RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Vidéki programajánló - 2016. október 17-23

Vidéki programajánló - 2016. október 17-23

Lenyűgöznek az ásványok?

Esetleg azt is tudtad, hogy az „Év ásványa 2017” szavazás jelöltje a kvarc lett? Október 22-én biciklizzünk együtt Gombástetőre, ahonnan nem csak tudással, de néhány opál-, jáspis- vagy kalcedon példánnyal is gazdagabban térhetsz majd haza! Erre hív a Pásztói Múzeum október 22-én, délután! 

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=436

 

A karikás ostor nyomában

A karikás a lovas pásztornépek jellemző terelő eszköze, a magyar pásztor fő és legdíszesebb szerszáma, melyet a mai napig használnak és készítenek a hortobágyi csikósok és gulyások. De vajon miért csattan? S vajon nekünk sikerül-e „megszólaltatnunk?

A debreceni Déri Múzeum munkatársai segítségével mi magunk is megtanulhatjuk, nem csak elkészíteni, de használni is ezt a szép eszközt. 

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=694

 

Levendulás lekvárfőzés

Köztudott, hogy a levendula az egyik leghatásosabb fegyver a molyok ellen, de azt például biztosan sokan nem tudják, hogy a levendula a provance-i fűszerkeverék egyik alkotóeleme, s egyben a gyros egyik alapfűszere is. Igen jól harmonizál a bárányhússal, de édességekben is egyre gyakrabban lelhető fel. A levendula lekvár és szirup olyan páratlan étel különlegesség, amit legalább egyszer el kell készíteni, és természetesen meg is kell kóstolni! : ) 

Október 22-én a tihanyi Levendula Házban levendulás lekvárt készíthetnek a látogatók, de emellett egyéb finomságok is megkóstolhatók lesznek. A gyerekek illatos levendulás zsákot, és levendulás könyvjelzőt is készíthetnek.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=50

 

 

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap