RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Behálózni Szentendre főterét?

Behálózni Szentendre főterét?

CHIHARU SHIOTA: EMLÉKESŐ című installációja 2016. májusától egészen október 16. vasárnapig volt látható a Szentendrei Képtárban. A vörös fonálból létrehozott műalkotás a szövevényes emberi kapcsolatokra utalt és a lelógó kulcsok (15.000 db!) az emlékezetet idézték fel.
 
Az installációhoz szükséges kulcsokat a múzeum társadalmi összefogással gyűjtötte össze –hazai, határon túli és külföldi iskolák, kulturális intézmények, társintézmények segítségével. A kiállítás felépítése előtt Szentendre Fő terén össznépi kulcsszámolást tartottunk, ahol a tervezett 11.000 kulcs helyett mintegy 15.000 darabot számoltunk össze.
 
A kiállítás végét is hasonló körülmények között szerettük volna megünnepelni:
 
Az ALKOSSUNK EGYÜTT - HÁLÓZZUK BE SZENTENDRE FŐ TERÉT programhoz a Képtár előtti téren alakítottunk ki helyet, ahol az odaérkezők részt vehettek egy közös hálózat kialakításában.
 
A mintegy 3 kilométernyi - 133 vörös gombolyag segítségével körülbelül 1000 ember hozott létre egy a SHIOTA installációhoz hasonló kapcsolati hálót. A feladat egyszerű volt: minden egyes résztvevőnek tovább kellett adnia vagy dobnia a gombolyagot egy számára ismeretlen embernek.
 
Számos beszélgetés, gesztus, mosoly született így olyan emberek között, akik más körülmények esetén talán észre sem veszik egymást. A játékba külföldi turisták is bekapcsolódtak – olykor bátrabban, mint honfitársaink. A lengyelek, csehek, szerbek, kínaiak és egy singapuri hölgy boldogan vetették bele magukat a hálózatépítésbe. A legnagyobb örömöt talán mégis a gyerekeknek okoztuk, akik élvezettel szőtték be magukat a kültéri installációba.
 
Az esemény facebook felülete itt érhető el.
 
Bszámoló: Kassai Hajnal, MOKK koordinátor, Szentendre

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap