Múzeum adatlapja | | |
| | | | Általános információk | | A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum országos szakmúzeum, melynek gyűjtőköre kiterjed a hazai kereskedelem, a vendéglátóipar, valamint a turizmus, idegenforgalom történetének kulturális javaira.
Az 1966-ban létrejött – a világon máig egyedülálló – országos gyűjtőkörű intézmény 2011 őszétől új helyszínen, a régi Óbuda központjában, Krúdy Gyula egykori házában, a Korona tér 1. szám alatt fogadja látogatóit. | | | | | Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum | Budapest | | Korona tér 1. | | E-mail: mkvm@iif.hu | | Telefon: 1-3756249 | | http://www.mkvm.hu | | Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény | | címke: kereskedelem vendéglátás gasztronómia múzeumpedagógia | | nyitva tartás megközelítés | | | Megközelítés:
| | Megközelíthető: az 1-es villamossal, a H5-ös hévvel, 106-os, 118-as és 134-es busszal a Szentlélek tér megállótól, a 9-es és 109-es busszal a Kiscelli utca megállótól, valamint a 29-es busszal a Kiscelli utca / Serfőző utca megállótól, a 137-es, 218-as és 237-es busszal a Serfőző utca megállótól. | nyitva tartás megközelítés | | | Hétfő: zárva Kedd: 10.00 – 18.00 Szerda: 10.00 – 18.00 Csütörtök: 10.00 – 18.00 Péntek: 10.00 – 18.00 Szombat: 10.00 – 18.00 Vasárnap: 10.00 – 18.00 | | | | | | | A múzeum további programjai | | | Rendhagyó vezetés és önismereti műhely | Program helyszíne: Budapest | Program típusa: egyéb, múzeumi foglalkozás, rendhagyó tárlatvezetés | Regisztráció szükséges! | | Programunk a múzeumi tudásátadáson keresztül arra irányul, hogy megmutassuk, milyen
eszközökkel tudjuk támogatni a diákok készségfejlesztését, akár a pályaválasztásukhoz,
társas kapcsolataikhoz, párkapcsolatukhoz is segítséget nyújtva. | | | | | | | | Tudni illik, hogy illik... | Program helyszíne: Budapest | Program típusa: egyéb, gasztronómiai program, múzeumi foglalkozás, rendhagyó tárlatvezetés, tantárgyhoz kapcsolódó múzeumi óra, tárlatvezetés | Regisztráció szükséges! | | Régen minden más volt. A gasztronómia is, és a hozzá kapcsolódó szokások is. Ebben az élő interpretációs foglalkozásban az érdeklődők egy pincértanonc bőrébe bújva nyernek bepillantást a régi korok éttermi világába. | | | | | | | |