Múzeum adatlapja | | |
| | | | Általános információk | | Önmagától nyíló-csukódó zsaluk legendájának helyszíne és páratlan gyűjteménye a vidéki polgárság életének. Ez a Gyula belvárosában álló Ladics-ház. Az egykori paraszti életet oly sok épület eleveníti fel, a vidéki polgárságról azonban nagyon kevés emlékünk maradt. Ettől izgalmas a 19. század elején, barokk stílusban, jegyzői lakásként épült földszintes polgárház, amit a Ladics család öt generáción át gyűjtött személyes használati és berendezési tárgyai töltenek meg élettel. Ma a hat szoba berendezései, bútorai, családi portrék mutatják be a 19-20. századi polgári család életmódját, világát.Ismerje meg a helyszínen Borbála asszony történetét is, akiről a városi legenda azt suttogja: nyugtalan lelke rendszeresen visszajár az épületbe! | | | | | Ladics-ház | Gyula | | Jókai Mór u. 4. | | E-mail: info@gyulakult.hu | | Telefon: 06-70/310-6722 | | gyulakult.hu | | nyitva tartás megközelítés | | nyitva tartás megközelítés | | | Hétfő: zárva Kedd: zárva Szerda: zárva Csütörtök: zárva Péntek: zárva Szombat: zárva Vasárnap: zárva | | A Ladics-ház előzetes bejelentkezéssel látogatható. +36 (70) 310-6722
| | | | | | | A múzeum további programjai | | | | Finomságok a Ladics-házban | Lejárt program | Program helyszíne: Gyula | Program típusa: családi program, gasztronómiai program | | A program során megismerkedhetnek az érdeklődők a 19. században a polgárság körében népszerű ételekkel és ételkészítési szokásokkal, a háztartás vezetésével. Ladics Lászlóné háztartási naplójában szereplő habtorta az előadás után megkóstolható. | | | | | | | | | Gyulai gasztroséta | Lejárt program | Program helyszíne: Gyula | Program típusa: gasztronómiai program, városnéző séta | | A kellemes séta során meg lehet ismerkedni neves gyulai gasztrotörténeti helyszínekkel: a több, mint százéves cukrászdával, Gyula régi éttermével, a híres gyulai kolbász központi épületével, a Stéberl-ház érdekességeivel. Találkozó a Ladics-háznál. A Ladics-háztól a Ladics-házig tartó kört uzsonnával egészítjük ki. | | | | | | | |